Nieuwsberichten Gemeente Woudenberg

Laan 1940 1945 binnenkort tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

[Gepubliceerd: 2024-06-17] De Laan 1940 1945 wordt van eind juni tot medio oktober tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer om het effect van deze maatregel op de verkeersveiligheid te meten. Deze proef volgt op een evaluatie van de in mei 2022 aangepaste kruising Europaweg/Stationsweg-West. Hieruit bleek dat er een reŽle kans is op verkeersconflicten, onder andere bij de aansluiting van de Laan 1940 1945 op de Stationsweg-West.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Deel van Laan 1940 1945 binnenkort tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

[Gepubliceerd: 2024-06-17] Een deel van de Laan 1940 1945 wordt van eind juni tot eind oktober tijdelijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Hierdoor kan het effect van deze maatregel op de verkeersveiligheid gemeten worden. Deze proef volgt op een evaluatie van de in mei 2022 aangepaste kruising Europaweg/Stationsweg-West. Hieruit bleek dat er een reŽle kans is op verkeersconflicten, onder andere bij de aansluiting van de Laan 1940 1945 op de Stationsweg-West.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Rik Dekker voorgedragen als wethouder in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2024-06-03] De fractie van PvdA-GroenLinks Woudenberg heeft in Rik Dekker uit Lopik een opvolger gevonden van de door privťomstandigheden afgetreden wethouder Moniek van de Graaf. De heer Dekker wordt tijdens de raadsvergadering van donderdag 4 juli a.s. voorgedragen aan de gemeenteraad.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Overlastgevende jongeren uit de anonimiteit

[Gepubliceerd: 2024-05-27] De gemeente haalt de harde kern van een ernstige overlast gevende jeugdgroep uit de anonimiteit. Het gaat om jongeren die problemen veroorzaken op verschillende plekken in het dorp en daarmee het leefplezier van inwoners onder druk zetten. De reguliere aanpak met veel bezoeken van boa en politie aan de locaties waar de jongeren overlast veroorzaken, het aanspreken op gedrag en het uitdelen van boetes is niet voldoende. Dit dwingt de gemeente om nieuwe maatregelen in te zetten.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Om mensen wegwijs in het OV te maken organiseren OV-ambassadeurs een OV-informatiebijeenkomst, een OV-proefreis en een OV-inloopspreekuur in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2024-05-14] OV-ambassadeurs geven tijdens deze bijeenkomst informatie over reizen met bus en trein. OV-ambassadeurs zijn ervaren OV-reizigers die vrijwillig leeftijdsgenoten op weg helpen. Zij vertellen over de OV-chipkaart, betalen met een bankpas, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en het in- en uitchecken bij diverse vervoerders. Er is uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen. Ook verstrekken zij informatiemateriaal. Deelname is kosteloos. Aanmelden is eenvoudig door te bellen naar 038-4540130, of een e-mail sturen naar: info@doemeemethetov.nl
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Anne Kuik tijdelijk wethouder in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2024-05-06] Het CDA heeft in Anne Kuik, oud-Tweede Kamerlid, de geschikte opvolger gevonden om wethouder Boeve-de Kruif te vervangen tijdens haar zwangerschapsverlof. Mevrouw Kuik wordt tijdens een speciale raadvergadering, voorafgaand aan de commissievergadering, op dinsdag 14 mei voorgedragen. Als zij officieel wordt benoemd, dan neemt zij de taken vanaf dat moment over voor de duur van 16 weken.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Dodenherdenking 4 mei Woudenberg

[Gepubliceerd: 2024-05-06] Bekijk hier de beelden en het gedicht van de dodenherdenking op 4 mei 2024.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wethouder Moniek van de Graaf treedt af wegens privťomstandigheden

[Gepubliceerd: 2024-05-03] Wethouder Moniek van de Graaf treedt per direct af als wethouder in de gemeente Woudenberg. Zij legt haar functie neer wegens privťomstandigheden. De fractie PvdA-GroenLinks gaat op zoek naar een geschikte opvolger.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Help mee om uw pmd kliko schoon te houden!

[Gepubliceerd: 2024-05-01] Gebruik de pmd kliko alleen voor plasticverpakkingen, metalenverpakkingen en drankenkartons. Want door naast deze verpakkingen geen afval of andere grondstoffen (zoals bijvoorbeeld papier of gft) in de pmd kliko te gooien, blijft de kliko schoon. En bij een schone kliko zorgen we er samen voor dat grondstoffen goed verwerkt kunnen worden tot basismateriaal voor nieuwe producten. Denk bijvoorbeeld aan bankjes in het park, emmers en fleecetruien. Door goed te scheiden dragen we met elkaar bij aan een schonere wereld.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Herdenking 4 mei 2024

[Gepubliceerd: 2024-04-30] Het is bijna 4 mei 2024. De vlag gaat halfstok en straks staan we weer schouder aan schouder bij het oorlogsmonument om een eerbetoon te brengen aan hen die vielen voor onze vrede en vrijheid. Bekijk hier het volledige programma voor de dodenherdenking op 4 mei 2024. U kunt de dienst in de Dorpskerk live volgen via deze link.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Drie inwoners van Woudenberg geŽerd met een Koninklijke Onderscheiding

[Gepubliceerd: 2024-04-26] Op vrijdag 26 april vond de jaarlijkse lintjesregen plaats, een traditie in Nederland. Ook in Woudenberg was het een bijzondere dag. Burgemeester Jansen heeft met trots drie Woudenbergers gehuldigd met een Koninklijke Onderscheiding tijdens een feestelijke ceremonie in Sport- en Cultureel Centrum De Camp.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg 4 Global Goals! Gemeente Woudenberg sluit zich aan bij Gemeenten4GlobalGoals

[Gepubliceerd: 2024-04-22] Gemeente Woudenberg heeft zich aangesloten bij het netwerk Gemeenten4GlobalGoals. We zijn nu officieel een Global Goals gemeente! Dit netwerk brengt gemeenten samen die zich willen inzetten voor de 17 Global Goals. Het doel? Het bevorderen van een duurzame en inclusieve samenleving, iets wat wij belangrijk vinden.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Ontdek ons evenementenbeleid en deel jouw stem!

[Gepubliceerd: 2024-04-19] In de gemeente Woudenberg worden er jaarlijks verschillende evenementen georganiseerd; van straat-BBQs tot Haantjesdag en van Wombargs Landleven tot de Florijn Winterloop. Mooie kansen om samen te komen en culturele activiteiten te beleven.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Duurzame energie uit zon en wind

[Gepubliceerd: 2024-04-19] De ontwikkeling van duurzame energieopwekking door middel van zon en wind verloopt nog niet zoals gepland in de regio Amersfoort. Hoewel er in veel gemeenten hard wordt gewerkt en er op bepaalde locaties goede vooruitgang is geboekt, is er meer nodig om de doelstellingen voor 2030 te behalen. Daarnaast heeft de provincie Utrecht begin dit jaar locaties genoemd welke geschikt zijn voor windturbines en waar zij indien nodig op in willen gaan zetten.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg richt zich op taakstelling na vaststelling Spreidingswet

[Gepubliceerd: 2024-04-08] De opvang van asielzoekers in Nederland, is en blijft zorgelijk. Door de komst van de Spreidingswet heeft iedere gemeente een verplichte taakstelling gekregen om deze opgave gelijkmatig over het land op te pakken. Het opvangen van mensen die hun thuisland ontvluchten op zoek naar veiligheid en bescherming is een uitdagende taak waar alle gemeenten in Nederland gezamenlijk voor staan. Gemeente Woudenberg heeft een taakstelling voor het opvangen van 94 asielzoekers.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Deelmobiliteit in Woudenberg: denkt u mee?

[Gepubliceerd: 2024-04-04] De gemeente Woudenberg gaat aan de slag met het opstellen van een beleid rondom deelmobiliteit. Om dit goed te kunnen doen organiseert de gemeente op woensdag 24 april een bijeenkomst waarbij inwoners kunnen meedenken.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Publiekscampagne Voorkom brand in de natuur

[Gepubliceerd: 2024-03-19] Door de klimaatverandering neemt de kans op onbeheersbare natuurbranden toe. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wil de kans op het ontstaan van zon natuurbrand verkleinen. Natuurbranden ontstaan meestal door menselijk handelen. Daarom start de VRU op maandag 11 maart met een publiekscampagne: Voorkom brand in de natuur.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Bedrijvenavond: Word bewust en werk samen!

[Gepubliceerd: 2024-03-11] Beste ondernemer in de gemeente Woudenberg, Wij nodigen u graag uit voor de Woudenbergse Bedrijvenavond op maandag 27 maart. De bedrijvenavond staat in het teken van bewustwording en samenwerking. Er zijn een aantal thema's waar we u graag meer over vertellen! Na afloop gaan we graag met elkaar in gesprek. We hopen dat deze gesprekken zullen leiden tot ideeŽn, samenwerking en bewustwording.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Aftrap Week van de Circulaire Economie 11 - 16 maart

[Gepubliceerd: 2024-03-11] Vandaag start de Week van de Circulaire Economie. "Graag trap ik als wethouder van de Gemeente Woudenberg deze week af. Het is een thema dat ons aan het hart gaat het gaat over de toekomst van ons leefklimaat en dat van alle generaties na ons. Dat heeft aandacht nodig. Bewustwording. En actie. De Week van de Circulaire Economie levert hier een grote bijdrage aan.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wethouders Woudenberg en Leusden lanceren project Kansrijk

[Gepubliceerd: 2024-03-07] Woensdag 6 maart was in de Bibliotheek Woudenberg de feestelijke overhandiging van de leskist Kansrijk, doorbreek de cirkel van Armoede.Wethouders Moniek van de Graaf (Woudenberg) en Marleen Treep (Leusden) spraken met de aanwezigen over het thema armoede. In hoeverre speelt deze problematiek in Leusden en Woudenberg, en wat kan de gemeente betekenen voor kinderen die in armoede opgroeien?
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

De nieuwe ROVA-app is beschikbaar

[Gepubliceerd: 2024-03-07] De afgelopen periode heeft ROVA gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuwe ROVA-app. Deze ROVA-app is nu beschikbaar in de App- en Play-store. Met de nieuwe ROVA-app heeft u altijd snel toegang tot de juiste informatie rondom de inzamelmomenten voor uw eigen adres, nieuwsberichten en andere handige informatie over afval en grondstoffen, zoals tips en de afvalscheidingswijzer.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Registraties cybercrime op laagste niveau sinds 2020

[Gepubliceerd: 2024-03-04] In 2023 is de meest opvallende daling van het aantal registraties van inbraak en diefstal bedrijf en instelling (-70%) en is daarmee op het laagste niveau sinds 2020. Dat geldt ook voor de registraties van cybercrime (-57%). Daarentegen is te zien dat veelvoorkomende criminaliteit regionaal en het aantal woninginbraken in 2023 licht gestegen is t.o.v. 2022. Zo is te lezen in het veiligheidsbeeld voor gemeenten in Midden-Nederland van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS).
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Samen sterk voor jongeren: gemeente Woudenberg tekent overeenkomst met het Jeugdfonds

[Gepubliceerd: 2024-02-29] De gemeente heeft onlangs een belangrijke stap gezet in het streven naar gelijke kansen voor jongeren die opgroeien in gezinnen met weinig geld of geldzorgen. Met een officiŽle ondertekening, door wethouder Moniek van de Graaf, van een samenwerkingsovereenkomst met het Jeugdfonds, wordt een samenwerking aangegaan om de toegang tot sport, cultuur en andere activiteiten voor deze jongeren mogelijk te maken.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Cursus Digisterker in de Bibliotheek Woudenberg - Leer werken met de digitale overheid en DigiD

[Gepubliceerd: 2024-02-20] Contact met de overheid gaat steeds meer digitaal. Van contact met de gemeente om een verhuizing door te geven tot belastingaangifte doen of toeslagen aanvragen. Niet iedereen vindt dit even makkelijk en daarom organiseert DigiTaalhuis Woudenberg de cursus Digisterker, omgaan met de digitale overheid en DigiD. De cursus gaat dinsdag 5 maart van start.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Professioneel ingerichte illegale kroegen aangetroffen bij integrale controle Woudenberg

[Gepubliceerd: 2024-02-19] Op vrijdag 16 februari jl. heeft de gemeente Woudenberg samen met de politie, toezichthouder en het ondermijningsteam van het RIEC Midden Nederland een integrale controle gehouden. Dit is een brede controle waarbij op verschillende vlakken wordt gecontroleerd of de wet- en regelgeving goed wordt nageleefd in en om een pand. In totaal werden er vier locaties gecontroleerd.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

WOZ-aanslag 2024 komt eraan

[Gepubliceerd: 2024-02-13] De gemeente Woudenberg stelt elk jaar de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfsruimte vast. Zodra de WOZ-waarde is vastgesteld krijgt u eind februari een gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ per post of via mijnoverheid.nl. Hoe wordt de WOZ-waarde van uw woning eigenlijk vastgesteld?
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Informatiebijeenkomst 12 februari opvanglocatie Maarsbergseweg

[Gepubliceerd: 2024-02-02] De wereld wordt geconfronteerd met een alarmerende realiteit waarin mensen wereldwijd gedwongen worden hun huizen te ontvluchten, ook kinderen. In Nederland is de behoefte aan kleinschalige opvang voor deze minderjarige vluchtelingen, die een verblijfsstatus hebben, op dit moment nog steeds groot. Elk kind heeft het recht op een veilige en stabiele omgeving waarin het kan opgroeien en gedijen. Kinderen die gedwongen zijn te vluchten, als gevolg van conflicten of andere noodsituaties, verdienen speciale aandacht en bescherming. Tot onze dankbaarheid hebben de eigenaren van het pand aan de Maarsbergseweg 17 de gemeente het aanbod gedaan om het pand te huren als opvanglocatie voor maximaal tien jongeren.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gratis OV voor 66-plussers met krappe beurs verlengd

[Gepubliceerd: 2024-02-01] Bent u 66 plus, woont u alleen en is uw inkomen maximaal 22.200 euro per jaar, dan kunt u gebruik maken voor een jaar lang gratis reizen in de provincie Utrecht. Woont u samen en is uw beide inkomen minder dan 30.200 euro per jaar dan komt u ook in aanmerking en kunt u gratis reizen na 9 uur s ochtend en in het weekend de hele dag.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Heb jij trouwplannen voor 2024 in onze prachtige gemeente Woudenberg?

[Gepubliceerd: 2024-01-18] Wacht dan niet te lang met reserveren. De trouwzaal is beschikbaar tot 16 augustus. Na deze datum ondergaat de trouwzaal een renovatie en zal deze tot nader bericht gesloten zijn. Je kan uiteraard wel op een andere locatie in Woudenberg trouwen.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Jansen 13 januari

[Gepubliceerd: 2024-01-15] Goedemorgen, hartelijk welkom namens het gemeentebestuur van Woudenberg op deze eerste editie van de nieuwjaarsontmoeting. Wat fijn dat u met zo velen bent gekomen. Ik wil u en uw naasten, mede namens de gemeenteraad, de wethouders, nieuwe kinderburgemeester Fedde die mij zal assisteren bij het uitreiken van de Zilveren Spelden - en alle medewerkers van de gemeente Woudenberg, een heel gelukkig, gezond en voorspoedig nieuwjaar toewensen. Dat het komende jaar u mag brengen waar u op hoopt.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Kerstbomen ophalen 2024

[Gepubliceerd: 2024-01-09] Het nieuwe jaar is begonnen, de feestdagen zijn voorbij en de kerstboom kan weer worden afgetuigd. Onze buitendienst haalt jouw kerstboom graag bij je op. Zij doen dit op woensdag 10 januari vanaf 8.00 uur. Zorg dat de kerstboom buiten staat op dezelfde plek als je afvalcontainer.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Dankbaarheid en trots na geslaagde jaarwisseling

[Gepubliceerd: 2024-01-01] Opnieuw hebben we met elkaar bewezen dat het anders kan. Het is met veel vreugde dat de gemeente kan mededelen dat dankzij de inzet van velen, ons dorp een veilige en feestelijke jaarwisseling heeft beleefd. De samenwerking tussen inwoners, politie, boas en andere betrokkenen heeft geleid tot een sfeer- en succesvolle viering zonder grote incidenten.
Jaar: 2024 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Cameratoezicht tijdens jaarwisseling

[Gepubliceerd: 2023-12-29] De afgelopen dagen zijn bij politie en gemeente signalen binnengekomen over mogelijke verstoringen van de openbare orde tijdens de jaarwisseling. Op basis van deze meldingen heeft burgemeester Jansen het besluit genomen om van 31 december 2023 t/m 1 januari 2024 cameras te plaatsen op het Poortplein in Woudenberg. Op deze manier willen politie en gemeente bijdragen aan een veilig en rustig verloop van de jaarwisseling.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuwjaarsontmoeting zaterdag 13 januari 2024

[Gepubliceerd: 2023-12-27] Wij nodigen u van harte uit voor de Nieuwjaarsontmoeting op zaterdag 13 januari 2024. Wees welkom tussen 10.00 en 12.00 uur om met elkaar het nieuwe jaar in te luiden. Op het plein voor het gemeentehuis kunt u genieten van heerlijke winterse drankjes, uitgeschonken door de medewerkers van Reinaerde. Naast deze drankjes worden er verrukkelijke OekraÔense hapjes geserveerd, geheel op eigenwijze bereid door onze OekraÔense inwoners. Ook is het monumentale gedeelte van het gemeentehuis open voor bezichtiging. De vrijwilligers van Stichting Oud Woudenberg staan klaar om u rond te leiden en vertellen u graag meer over de geschiedenis van ons prachtige gemeentehuis.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuwe kinderburgemeester geÔnstalleerd

[Gepubliceerd: 2023-12-22] Een bijzonder moment voor Woudenberg, want we hebben met veel plezier Fedde de Graaf (10) geÔnstalleerd als de nieuwe kinderburgemeester van Woudenberg. Fedde is een leerling van basisschool de Olijfboom en tijdens de raadsvergadering van 21 december is hij officieel geÔnstalleerd. Fedde assisteert burgemeester Jansen in het nieuwe jaar tijdens verschillende ceremoniŽle taken en daarnaast zet hij zich met name in voor de door hem aangedragen onderwerpen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Prestatieafspraken 2024 vastgelegd | Meer aanbod en verduurzaming sociale huurwoningen

[Gepubliceerd: 2023-12-21] Woensdag 13 december ondertekenden Omnia Wonen, Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen (SHOW) en gemeente Woudenberg de prestatieafspraken 2024. Hiermee zijn de doelen en prioriteiten op het gebied van sociale huur in Woudenberg voor het komende jaar vastgelegd. Speerpunten zijn het verbeteren en uitbreiden van het beschikbare woningaanbod en de verduurzaming van het woningenbestand.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Korpsavond met uitreiking Zilveren Speld

[Gepubliceerd: 2023-12-18] Zaterdag 16 december reikte locoburgemeester Molenaar tijdens de jaarlijkse Korpsavond van de brandweer diplomas en oorkondes uit aan een aantal brandweervrijwilligers. Ook zette hij de jubilarissen in het zonnetje. Dat er afgelopen jaar 67 keer een beroep gedaan is op de brandweer-post Woudenberg bevestigt het grote belang van goede brandweerzorg. De avond werd afgesloten met twee vertrekkende brandweermannen, Joost Sinke en Sjaak Weima, zij werden voor hun buitengewone en langdurige inzet geŽerd met een Zilveren Speld.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

OV-ambassadeurs in het zonnetje

[Gepubliceerd: 2023-12-07] Vrijdag 1 december verraste wethouder Moniek van de Graaf de vrijwilligers van de OV-ambassadeurs met een sinterklaasattentie. Deze vrijwilligers zetten zich met raad (en daad) in rond het gebruik van het openbaar vervoer voor onze 55+ inwoners.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Commissaris van de Koning brengt bezoek aan Woudenberg

[Gepubliceerd: 2023-12-06] Maandag had Woudenberg het genoegen om de commissaris van de Koning, de heer Hans Oosters, te ontvangen tijdens een officieel werkbezoek aan onze gemeente. Het was een inspirerend bezoek, waarbij de focus lag op het verkennen van lokale initiatieven, uitdagingen en successen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Integrale verordening Sociaal Domein ter inzage

[Gepubliceerd: 2023-11-24] In de Integrale Verordening Sociaal Domein staat hoe we in Woudenberg de Jeugdwet, Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Participatiewet uitvoeren. Dit zijn landelijke wetten, die elke gemeente moet uitvoeren. Hoe we dat als gemeente doen zetten we in de Integrale verordening Sociaal Domein. Hierin staat hoe en waar u een hulpvraag kunt stellen, de manieren waarop de gemeente hulp biedt, welke vormen van zorg en ondersteuning er mogelijk zijn, welke rechten en plichten u heeft, wat u van de gemeente mag verwachten, wat wij van u mogen verwachten en wat de gevolgen zijn van het niet nakomen van deze verplichtingen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg lanceert digitale begroting

[Gepubliceerd: 2023-11-15] Met trots kondigt de gemeente de lancering van haar digitale begroting aan. Inwoners krijgen snel en makkelijk toegang tot de financiŽle informatie van de gemeente. Het digitaliseren van de begroting is een belangrijke stap in de modernisering van de financiŽle processen. Het stelt de gemeente in staat om de financiŽle taken nog beter en efficiŽnter te stroomlijnen. Tegelijkertijd vergroot dit de waarde en toegankelijkheid voor inwoners.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Energietoeslag

[Gepubliceerd: 2023-11-14] Inwoners die in maart 2023 een bedrag van 500 euro energietoeslag op hun rekening hebben ontvangen, krijgen voor het einde van dit jaar automatisch nog eens 800 euro. Dit maakt een totaal van 1300 euro aan energietoeslag waar zij recht op hebben in 2023.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Het is zover! De aftrap voor de verkiezing van de nieuwe kinderburgemeester is officieel begonnen!

[Gepubliceerd: 2023-11-10] Wat een geweldige ochtend op de Olijfboom! Zij zijn dit jaar de aangewezen school die een kinderburgemeester mogen voordragen. Onze burgemeester en kinderburgemeester hebben de leerlingen van groep 7 verteld over hoe het is om kinderburgemeester te zijn. Wat hier allemaal bij komt kijken en de verantwoordelijkheden en uitdagingen. Kinderburgemeester Nathan de Leeuw draagt aan het einde van het jaar zijn stokje over. Hij heeft vanochtend met plezier een mooie presentatie gegeven over zijn super leerzame kans die hij heeft gekregen. Nathan vertelde precies hoe hij zijn jaar als kinderburgemeester heeft ervaren. En wat hij allemaal voor mooie officiŽle dingen heeft gedaan.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Toegankelijkheidspanel: iets voor jou?

[Gepubliceerd: 2023-11-09] De gemeente wil Woudenberg toegankelijker maken voor alle inwoners. Het nieuw op te richten toegankelijkheidspanel gaat adviseren hoe Woudenberg zo inclusief en toegankelijk mogelijk te maken is voor iedereen. Als dit onderwerp jou aan het hart gaat, dan zoekt de gemeente jou!
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Toegankelijkheidspanel: iets voor jou?

[Gepubliceerd: 2023-11-09] De gemeente wil Woudenberg toegankelijker maken voor alle inwoners. Het nieuw op te richten toegankelijkheidspanel gaat adviseren hoe Woudenberg zo inclusief en toegankelijk mogelijk te maken is voor iedereen. Als dit onderwerp jou aan het hart gaat, dan zoekt de gemeente jou!
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente vernieuwt evenementenbeleid

[Gepubliceerd: 2023-11-06] Het evenementenbeleid van de gemeente is inmiddels 10 jaar oud. Dat betekent: tijd voor vernieuwing!
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Verkeersveiligheid in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2023-10-31] De gemeente krijgt regelmatig meldingen en opmerkingen over de verkeersveiligheid binnen de gemeente. Van meldingen van te hard rijden tot zorgen over verkeerssituaties. We ontvangen een breed scala aan feedback en opmerkingen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Informatieavond nieuwe opvanglocatie OekraÔense vluchtelingen Middenstraat

[Gepubliceerd: 2023-10-20] Gemeente Woudenberg heeft een nieuwe locatie gevonden om een deel van de OekraÔense vluchtelingen, die op dit moment in Woudenberg wonen, te (her)huisvesten. Op woensdag 25 oktober organiseert de gemeente een informatieavond om omwonenden en overige belangstellenden te informeren over de nieuwe opvanglocatie op de Middenstraat.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Praat mee tijdens de raadscommissievergaderingen | Pilot Open Microfoon

[Gepubliceerd: 2023-10-12] Wilt u graag een nieuw onderwerp bij de raad onder de aandacht brengen? Dat kan!
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Uw stem telt bij de toekomst van wonen in Woudenberg!

[Gepubliceerd: 2023-10-11] De Woonvisie van Woudenberg is nu beschikbaar voor inzage, en we hebben uw input nodig. Het doel is dat het van jong tot oud goed wonen is in Woudenberg. Het creŽren van een betaalbare woning passend bij ieders portemonnee zien we niet alleen als noodzaak, maar ook als onze verantwoordelijkheid.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg herdenkt op maandag 16 oktober gijzelaars en verzetsstrijders

[Gepubliceerd: 2023-10-02] Op maandag 16 oktober bent u van harte welkom bij de herdenking van gijzelaars en verzetsstrijders. Ieder jaar op deze dag herdenken we in Woudenberg de drie gijzelaars en twaalf verzetsstrijders die in het bos van Den Treek-Henschoten, vlakbij de Pyramide van Austerlitz, werden gedood tijdens de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester Jansen legt namens het gemeentebestuur een krans bij het monument. Deze plek en deze herdenking doet ons beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en daarom staan we op 16 oktober stil bij wat zich bijna tachtig jaar geleden in Woudenberg afspeelde.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woonvisie Woudenberg, de gemeente is nieuwsgierig naar uw kijk hierop!

[Gepubliceerd: 2023-10-01] Uw input op deze Woonvisie is van onschatbare waarde. Want uw kennis helpt ons beslissingen te nemen die aansluiten bij de wensen en behoeften van heel Woudenberg.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Grof tuinafval op afroep in gemeente Woudenberg

[Gepubliceerd: 2023-09-25] In de gemeente Woudenberg wordt twee keer per jaar gratis grof tuinafval op afroep ingezameld.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woningisolatie en natuurbescherming: waar dient u rekening mee te houden?

[Gepubliceerd: 2023-09-14] Een goede manier om energie te besparen, is het isoleren van uw dak, muren en vloer. Wanneer u uw woning laat isoleren, is het van belang om een erkende aannemer hiervoor in de arm te nemen om de natuur Ūn uw woning te beschermen. Want wanneer de spouwmuren en het dak aan de buitenzijde worden geÔsoleerd, kunnen er geen dieren meer naar binnen of naar buiten indien aanwezig. Vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen broeden in de spouw of onder de dakpannen. Vleermuizen overwinteren er ook vaak. Dus bij isolatie kunnen deze dieren dood gaan of ze moeten hun heil ergens anders vinden.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeentemonitor live: Laat van je horen en bouw met ons mee aan Woudenberg

[Gepubliceerd: 2023-09-11] Bouw met ons mee aan Woudenberg en laat ons weten wat je vindt van het wonen en leven in het dorp. Hoe veilig voel jij je? Woon je met plezier in het dorp? Hoe ervaar je het contact met dorpsgenoten en met de gemeente? Een aantal belangrijke vragen waar we graag jouw mening over horen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

[Gepubliceerd: 2023-08-29] Een leuk dagje uit naar de dierentuin of een bezoek aan familie of een kennis: reis eens met het openbaar vervoer! Heeft u vragen over de bus of trein? OV-ambassadeurs helpen u graag op weg.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Eerste coŲperatieve project van ZonopWoudenberg

[Gepubliceerd: 2023-08-21] Donderdag 24 augustus opent burgemeester Magda Jansen het eerste coŲperatieve project van ZonopWoudenberg, genaamd Bruinenburg. Bij de familie De Kruif op de Ekris 74 zijn 120 zonnepanelen gelegd die in eigendom zijn van een veertigtal Woudenbergers. Zij kochten een participatie voor een aantal zonnepanelen en profiteren met elkaar van de opbrengsten hiervan.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Open Monumentendag | zaterdag 9 september 2023

[Gepubliceerd: 2023-08-10] Over een maand is het zover: Open Monumentendag 2023. Samen met de vele vrijwilligers hebben de gemeente en Stichting Oud Woudenberg een gevarieerd programma samengesteld. Het belooft een mooie dag te worden met activiteiten voor jong en oud!
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Aan huis uw auto opladen | Gemeente start proef met kabelgoottegels

[Gepubliceerd: 2023-06-29] Er zijn verschillende manieren om uw elektrische auto in Woudenberg op te laden; middels een openbare laadpaal of middels een laadpaal op eigen terrein. Bij inwoners die geen mogelijkheid hebben om de auto ook op het eigen terrein te parkeren, loopt de laadkabel meestal over de stoep. Deze losse kabels vormen een struikelgevaar en kunnen tot gevaarlijke situaties leiden. De gemeente is daarom een proef gestart voor het plaatsen van kabelgoottegels. Met een kabelgoottegel verdwijnt de kabel in de goot onder een rubberen afdekstrip.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Uitnodiging ondernemersbijeenkomst: Cybercriminaliteit

[Gepubliceerd: 2023-06-27] Op dinsdag 11 juli staat er een belangrijke gebeurtenis op de agenda die u niet wilt missen! Gemeente Woudenberg, in samenwerking met de politie en het Platform Veilig Ondernemen Midden-Nederland, organiseert een ondernemersbijeenkomst met als prikkelend thema: cybercriminaliteit. Maakt u zich geen zorgen, u heeft geen specifieke kennis nodig en hoeft niet aan bepaalde eisen te voldoen, zolang u zich maar bezighoudt met ondernemen!
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Een vitaal dorpshart; hoe staat het ervoor?

[Gepubliceerd: 2023-06-26] Een vitaal dorpshart met een goede balans tussen ruimte voor ondernemerschap, wonen, zorg, winkelen, horeca en cultuur is belangrijk voor iedereen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Hoe ziet de toekomst van het Cultuurhuis eruit?

[Gepubliceerd: 2023-06-14] Dat is een vraag waar de gemeente Woudenberg graag een antwoord op wil hebben en wat op dit moment onderzocht wordt. In het coalitieakkoord van 2022 heeft het college besloten dat de functie van het Cultuurhuis; ontmoeten, culturele activiteiten, bibliotheek en de oudheidskamer behouden moet blijven. En dat het Cultuurhuis ook in de toekomst in het centrum gevestigd moet blijven.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Inloopavond | Evaluatie rotonde Europaweg - Stationsweg West

[Gepubliceerd: 2023-06-13] In 2022 is de kruising aan de Europaweg/Stationsweg West aangepast en is er een rotonde voor in de plaats gekomen. Bij grote aanpassingen aan ons wegennet laten wij, als gemeente, altijd na twee jaar een evaluatie uitvoeren. Naar aanleiding van meerdere meldingen hebben wij ervoor gekozen om de nieuwe rotonde vervroegd te evalueren. Hiervoor hebben wij een extern bureau, BonoTraffics, ingeschakeld. De eerste stap was het uitvoeren van een cameraonderzoek, welke onlangs is afgerond. Voor de volgende stap horen wij graag wat uw ervaringen zijn met de rotonde. Daarom gaan wij, samen met BonoTraffics, graag tijdens een inloopavond met u in gesprek.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

MetMaya biedt specialistische jeugdhulp in de regio Amersfoort vanaf 2024

[Gepubliceerd: 2023-06-01] Dichterbij huis passende hulp en ondersteuning krijgen. Betere samenwerking tussen hulpverleners, vaste gezichten en voorkomen van uithuisplaatsingen. In de regio Amersfoort is dat de ambitie voor kinderen, jongeren en gezinnen. Vanaf 1 januari 2024 realiseren de gemeenten deze ambitie met MetMaya. Deze jeugdhulporganisatie verzorgt de komende negen jaar alle specialistische jeugdhulp in de regio. Donderdag 1 juni tekenden de gemeenten in de regio Amersfoort de overeenkomst.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuwe Klein maar Fijn-woningen geplaatst aan de Europaweg

[Gepubliceerd: 2023-05-31] Woudenberg/Harderwijk Op woensdag 31 mei plaatste wethouder van de Graaf, namens de gemeente Woudenberg, ťťn van de onderdelen van de 30 sociale huurwoningen voor het project Klein maar Fijn wonen.. Over een aantal weken, medio juli, krijgen de nieuwe huurders de sleutels van de woningen aan de Europaweg.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Praat u mee over een gezond en weerbaar Woudenberg?

[Gepubliceerd: 2023-05-31] Als u om u heen kijkt, bijvoorbeeld naar uw oudere buurman, jongeren met een rugzakje of iemand met een psychische kwetsbaarheid. Wat vindt u dan het meest nodig voor hen? En wat is er volgens u belangrijk om van Woudenberg een gemeente te maken waar iedereen, van jong tot oud, kan meedoen, een gezonde en actieve leefstijl heeft en zijn of haar talenten kan ontwikkelen? We nodigen u van harte uit met ons mee te denken.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

FinanciŽn Woudenberg op orde; toekomst blijft onzeker

[Gepubliceerd: 2023-05-24] Gemeente Woudenberg lijkt er op dit moment financieel goed voor te staan. Dit komt door een verwacht overschot van 939.000 over het jaar 2023. Dit overschot wordt voornamelijk veroorzaakt door opnieuw extra geld vanuit het Rijk voor de opvang OekraÔne, door ondernemers die (vrijwel) belangeloos locaties ter beschikking stellen en de manier waarop de gemeente de opvang organiseert. Bij de vaststelling van de jaarrekening doet het college aan de gemeenteraad een voorstel voor een bestemming van het dan definitieve overschot.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Samenwerkingsovereenkomst Hoevelaar fase 2 getekend!

[Gepubliceerd: 2023-05-22] Dinsdag 16 mei tekende burgemeester Jansen, in gezelschap van wethouder Molenaar, de samenwerkingsovereenkomst met aannemer Van de Mheen. Met de ondertekening zijn de afspraken over de verdere samenwerking in de ontwikkeling van Hoevelaar fase 2 officieel vastgelegd. In de overeenkomst staan onder andere de afspraken rondom de typen woningen en het stedenbouwkundig plan.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wethouder Molenaar bespreekt de agrarische toekomst met boeren

[Gepubliceerd: 2023-05-22] Wethouder Molenaar bezoekt deze maanden verschillende agrarische bedrijven in het dorp om te spreken over het bedrijf en de landelijke ontwikkelingen waarmee deze, veelal familiebedrijven, te maken hebben.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Informatiebijeenkomst opvanglocatie Parklaan 6

[Gepubliceerd: 2023-05-10] Over de hele wereld vluchten mensen voor oorlog, geweld of vervolging. Ook kinderen moeten huis en haard verlaten op zoek naar een veilig heenkomen. In Nederland is de behoefte aan kleinschalige opvang voor deze minderjarige vluchtelingen, die een verblijfsstatus hebben, op dit moment erg groot. Tot onze dankbaarheid hebben de eigenaren van het pand aan de Parklaan 6 de gemeente het aanbod gedaan om het pand te huren als opvanglocatie voor maximaal vijf jongeren.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Controle hondenbelasting 2023 start maandag 15 mei

[Gepubliceerd: 2023-05-09] De jaarlijkse huis-aan-huis controle op het bezit van honden gaat op maandag 15 mei van start. In de gemeente Woudenberg zijn hondenbezitters verplicht om Hondenbelasting te betalen. Het bedrijf Legitiem voert de controles uit. Zij onderzoekt of er honden aanwezig zijn en of deze zijn aangemeld. Heeft u uw hond (nog) niet aangemeld? Dan kunt u dit doen via: www.belastingbalie.veenendaal.nl.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Cursus Digisterker in de Bibliotheek het Woudenberg

[Gepubliceerd: 2023-05-01] Een verhuizing doorgeven of een gevonden of verloren voorwerp melden? Dat kan bij de balie van het gemeentehuis, maar ook via de website van de gemeente Woudenberg. En zo zijn er nog veel meer dingen die online geregeld kunnen worden bij contact met de overheid. Wie dit best lastig vindt, kan nu gratis deelnemen aan de cursus Digisterker in de Bibliotheek Woudenberg. De cursus start op dinsdag 9 mei van 15.00 tot 17.00 uur. Aanmelden kan via www.bibliotheekeemland.nl, aan de balie in de Bibliotheek of telefonisch 033-4631914.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Herdenking 4 mei 2023

[Gepubliceerd: 2023-05-01] Het is bijna 4 mei 2023. De vlag gaat halfstok en straks staan we weer schouder aan schouder bij het oorlogsmonument om een eerbetoon te brengen aan hen die vielen voor onze vrede en vrijheid.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Zeven Woudenbergers ontvangen een lintje

[Gepubliceerd: 2023-04-26] Woensdag 26 april vond traditiegetrouw de jaarlijkse lintjesregen plaats in Nederland. Zo ook in Woudenberg. Burgemeester Jansen heeft vol trots maar liefst zeven Woudenbergers geŽerd met een Koninklijke Onderscheiding. Een feestelijke ceremonie waarbij familie, vrienden en genodigden aanwezig waren in Sport- en Cultureel Centrum De Camp.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend

[Gepubliceerd: 2023-04-16] Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het OV-inloopspreekuur. Senioren met vragen over reizen met het openbaar vervoer (OV) kunnen terecht op het OV-inloopspreekuur in Woudenberg. OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook 55+, houden een maandelijks inloopspreekuur in het Cultuurhuis om uitleg te geven over reizen met trein en bus.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Denk mee over de woontoekomst van Woudenberg!

[Gepubliceerd: 2023-04-12] De woningmarkt is krap in Nederland: het is voor veel inwoners moeilijk om een betaalbare en passende woning te vinden. Ook in Woudenberg. Woudenberg wil een vitale, aantrekkelijke en leefbare woongemeente zijn en blijven. Er moeten voldoende en betaalbare woningen worden gebouwd voor jong en oud, voor de kleinere en grotere portemonnee, voor kopers en huurders. Kortom: voor iedereen een Vitaal Woudenberg!
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg ondertekent woondeals voor meer ťn betaalbare woningen

[Gepubliceerd: 2023-03-13] Vandaag zette wethouder Henk-Jan Molenaar zijn handtekening onder de woondeals voor meer ťn betaalbare woningen. Met het ondertekenen van de woondeals wordt een afspraak gemaakt tussen Het Rijk, provincie Utrecht, gemeenten en woningcorporaties om in de periode 2022-2030 ruim 83.500 nieuwe woningen te bouwen. De woondeals bevatten afspraken over waar de woningen moeten komen, het soort woningen en het segment waar deze woningen in vallen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Aanvragen Energietoeslag 2022 kan nog tot 1 april

[Gepubliceerd: 2023-03-07] Heeft u een laag inkomen? En heeft u de Energietoeslag 2022 nog niet aangevraagd? Dan heeft u nog tot 1 april 2023 de tijd.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Per 6 maart 2023: Inloopspreekuur wethouders

[Gepubliceerd: 2023-02-27] Wethouders Henk-Jan Molenaar, Moniek van de Graaf en Daphne de Kruif gaan graag met u in gesprek.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

WOZ-aanslag 2023 komt eraan

[Gepubliceerd: 2023-02-20] De gemeente Woudenberg stelt elk jaar de WOZ-waarde van uw woning of bedrijfsruimte vast. Zodra de WOZ-waarde is vastgesteld krijgt u een gecombineerde aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ per post of via mijnoverheid.nl. Hoe wordt de WOZ-waarde van uw woning eigenlijk vastgesteld?
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Samenwerking BoekstartPro Woudenberg van start

[Gepubliceerd: 2023-02-16] Afgelopen maandag was wethouder Moniek van de Graaf aanwezig bij het officiŽle persmoment van BoekstartPro. BoekstartPro ondersteunt bij de uitvoering van het programma BoekStart in de Bibliotheek, kinderopvang en op het consultatiebureau om zo het (voor)lezen bij kleine kinderen te stimuleren.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wethouders leren meer over biogas

[Gepubliceerd: 2023-02-03] Afgelopen dinsdag brachten wethouders de Kruif en Molenaar samen met wethouder Kolkman van de gemeente Leusden een bezoek aan mestvergistingsbedrijf De Greef. Bij dit bedrijf wordt biogas, een alternatief voor aardgas, opgewekt. Omdat bij het creŽren van biogas een deel van de vrijgekomen stikstof uit mest wordt verwerkt is deze vorm van gaswinning beter voor het klimaat.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Vanaf 1 maart 2023: Opkoopbescherming Woudenbergse koopwoningen tot NHG-grens

[Gepubliceerd: 2023-02-03] Vanaf 1 maart 2023 is in vrijwel de gehele bebouwde kom van de gemeente Woudenberg de Wet opkoopbescherming van kracht. Wie vanaf die datum in het aangewezen gebied een bestaande woning koopt onder de 405.000,- (de grens voor de Nationale Hypotheek Garantie) is verplicht daar zelf te gaan wonen. Verder mag de woning in de eerste 4 jaar niet worden verhuurd. Op deze regel zijn enkele uitzonderingen, maar in die gevallen moet wel een verhuurvergunning worden aangevraagd.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

OfficiŽle opening Werkcentrum regio Amersfoort

[Gepubliceerd: 2023-01-30] Het Werkcentrum regio Amersfoort is donderdagmiddag 26 januari 2023 officieel geopend. In het werkcentrum kan iedereen uit de gemeente Amersfoort, Leusden, Nijkerk, Woudenberg, Baarn, Bunschoten en Soest zich geheel vrijblijvend oriŽnteren en advies krijgen over hun loopbaan, werk, scholingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. Het werkcentrum is gevestigd aan de Stadsring 75 in Amersfoort.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente organiseerde succesvol werkatelier armoede

[Gepubliceerd: 2023-01-30] Afgelopen donderdag organiseerde de gemeente Woudenberg een werkatelier armoede. Onder het motto samen voor bestaanszekerheid is er met elkaar van gedachten gewisseld over het armoedebeleid. En nam ervaringsdeskundige Farley de aanwezigen mee in zijn verhaal over schulden. Dit was een initiatief vanuit de Algemene Ledenvergadering CoŲperatie De Kleine Schans.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Hulp voor inwoners met een laag inkomen

[Gepubliceerd: 2023-01-26] gemeente Woudenberg heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Dit worden de minimaregelingen genoemd. Per 1 januari 2023 is de inkomensgrens voor deze regelingen verhoogd van 110 naar 130 procent van de bijstandsnorm. Het gaat hier om regelingen zoals o.a. de computerregeling, onderwijs- en de sport- en cultuurregeling. De verhoging van de inkomensgrens betekent o.a. dat meer inwoners met een baan recht hebben op de minimaregelingen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Hulp voor Woudenbergse inwoners met een laag inkomen

[Gepubliceerd: 2023-01-26] gemeente Woudenberg heeft verschillende regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Dit worden de minimaregelingen genoemd. Per 1 januari 2023 is de inkomensgrens voor deze regelingen verhoogd van 110 naar 130 procent van de bijstandsnorm. Het gaat hier om regelingen zoals o.a. de computerregeling, onderwijs- en de sport- en cultuurregeling. De verhoging van de inkomensgrens betekent o.a. dat meer inwoners met een baan recht hebben op de minimaregelingen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Een winters, maar waardevol bezoek aan het bedrijventerrein

[Gepubliceerd: 2023-01-24] Vorige week kwam gedeputeerde Strijk van de provincie Utrecht op uitnodiging van wethouders De Kruif en Molenaar op bezoek in Woudenberg. Hij is door de wethouders, samen met vertegenwoordiger bestuur Bedrijvenkring Scherpenzeel Woudenberg (BSW) en ontwikkelaar Lammert Wilbrink, rondgeleid op het bedrijventerrein. Tijdens de rondleiding werd gedeputeerde Strijk bijgepraat over de kansen en uitdagingen van het bedrijventerrein in Woudenberg.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuwjaarstoespraak 9 januari 2023

[Gepubliceerd: 2023-01-10] Heel hartelijk welkom namens het gemeentebestuur van Woudenberg op deze nieuwjaarsreceptie. Wat fijn dat u met zo velen bent gekomen. Door corona heeft de nieuwjaarsreceptie twee jaar niet plaats kunnen vinden. Maar het kan gelukkig weer en vandaag zijn we, net als 2020, te gast in Sport- en Cultureel Centrum De Camp bij Jolanda en haar team. Ook dit keer worden zij ondersteund door de geweldige collegas van Reinaerde. En ook dank voor het OekraÔense kookteam voor het maken van de heerlijke hapjes.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Een jaarwisseling om trots op te zijn!

[Gepubliceerd: 2023-01-02] De gemeente kijkt zeer tevreden terug op het verloop van de jaarwisseling. Het moment van verbinding en samenzijn. Trots op inwoners, ondernemers en hulpverleners. Trots dat we met elkaar hebben gezorgd voor een rustige, veilige en vooral feestelijke jaarwisseling. , aldus burgemeester Jansen.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Kerstbomen ophalen 2023

[Gepubliceerd: 2023-01-02] Het nieuwe jaar is begonnen, de feestdagen zijn voorbij en de kerstboom kan weer worden afgetuigd. Onze buitendienst haalt jouw kerstboom graag bij je op. Zij doen dit op woensdag 4 januari vanaf 8.00 uur. Zorg dat de kerstboom buiten staat op dezelfde plek als je afvalcontainer. Wil je erop letten dat de kerstbomen zijn ontdaan van versierselen, grond en emmers? Alleen dan kunnen ze als groenafval worden ingezameld.
Jaar: 2023 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Cameratoezicht tijdens jaarwisseling

[Gepubliceerd: 2022-12-30] De afgelopen dagen zijn bij politie en gemeente signalen binnengekomen over mogelijke verstoringen van de openbare orde tijdens de jaarwisseling. Op basis van deze meldingen heeft burgemeester Jansen het besluit genomen om van 31 december 2022 t/m 1 januari 2023 cameras te plaatsen op het Poortplein in Woudenberg. Hiermee willen politie en gemeente bijdragen aan een veilige en rustige jaarwisseling.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Veel belangstelling voor trainingen Goed omgaan met dementie

[Gepubliceerd: 2022-12-19] In de afgelopen maand hebben vrijwilligers van Samen Dementievriendelijk vier druk bezochte trainingen Goed omgaan met dementie gegeven. De deelnemers kregen handreikingen en advies over dagelijkse situaties. Ook werden voorbeelden en vragen behandeld die de deelnemers zelf inbrachten. Zo leerden zij stapsgewijs vaardigheden die belangrijk zijn wanneer je in contact komt met mensen met dementie.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Korpsavond met uitreiking Zilveren Speld

[Gepubliceerd: 2022-12-12] Zaterdag 10 december werd de jaarlijkse Korpsavond van de brandweer gehouden. De avond werd geopend door burgemeester Jansen. 90 keer werd er afgelopen jaar een beroep gedaan op de brandweerpost Woudenberg. Dit onderstreept het grote belang van de brandweer. Tijdens de korpsavond ontving een aantal brandweerlieden een diploma of certificaat. Er waren een aantal jubilarissen. En allemaal werden zij in het zonnetje gezet. Met in het bijzonder vertrekkend brandweerman Vermeulen. Want hij kreeg vanwege zijn persoonlijke bijzondere verdiensten een Zilveren Speld uitgereikt uit handen van burgemeester Jansen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Aanvragen Energietoeslag 2022

[Gepubliceerd: 2022-12-08] Heeft u een laag inkomen? En heeft u nog geen energietoeslag aangevraagd? Neem dan contact op met De Kleine Schans. U kunt dan samen bekijken of u recht heeft een energietoeslag van 1.300 euro.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Prestatieafspraken 2023 ondertekend: Samenwerken aan prettig wonen in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2022-12-05] Afgelopen woensdag (30 november) ondertekenden Omnia Wonen, Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen (SHOW) en gemeente Woudenberg de prestatieafspraken 2023. In deze overeenkomst staan de doelen en prioriteiten op het gebied van sociale huur in Woudenberg. Zo zijn er bijvoorbeeld afspraken over het bevorderen van de doorstroming en het verduurzamen van woningen met een E, F of G-label.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Buitengebied bijeenkomst 13 december

[Gepubliceerd: 2022-11-24] Bent u inwoner of (agrarisch) ondernemer in het buitengebied? Zet dan dinsdag 13 december 2022 in uw agenda. Op die dag organiseren de gemeenten Woudenberg en Scherpenzeel in samenwerking met de Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland (PVOON) een informatieavond over veiligheid in het buitengebied.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Burgemeester ontvangt nieuwste Klapperman

[Gepubliceerd: 2022-11-21] Vorige week heeft burgemeester Jansen de nieuwste editie van De Klapperman in ontvangst genomen. De heer Reichgelt, de schrijver van de Klapperman, heeft ditmaal de historie van de Woudenbergse boerderijen uit de doeken gedaan. Waarbij ook twee boerderijen; Klein Vlastuin en Klein Landaas specifiek worden belicht.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Crisisoefening op 22 november

[Gepubliceerd: 2022-11-18] Op dinsdagmiddag 22 november a.s. organiseert de Veiligheidsregio Utrecht samen met de gemeente Woudenberg een crisisoefening in Woudenberg. Dit soort oefeningen zijn heel belangrijk, omdat hulpdiensten zich zo goed kunnen voorbereiden voor als er daadwerkelijk een incident plaatsvindt.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Oud-wethouder Pieter de Kruif ontvangt de eerste Gouden Speld

[Gepubliceerd: 2022-10-21] Vandaag 20 oktober heeft oud-wethouder de Kruif, in het bijzijn van zijn vrouw, officieel de eerste Gouden Speld uitgereikt gekregen uit handen van burgemeester Jansen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Informatieavond nieuwe opvanglocatie OekraÔense vluchtelingen Stationsweg West

[Gepubliceerd: 2022-10-21] De gemeente heeft een nieuwe locatie gevonden om een deel van de OekraÔense vluchtelingen die op dit moment in Woudenberg wonen te (her)huisvesten. Op maandag 31 oktober organiseert de gemeente een informatieavond om omwonenden en overige belangstellenden te informeren over de nieuwe opvanglocatie op de Stationsweg West.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Onderzoek Rekenkamercommissie levert duidelijke rapportage over belastingsamenwerking Scherpenzeel

[Gepubliceerd: 2022-10-21] De gemeente Woudenberg heeft van 2011 tot en met 2020 samengewerkt met de gemeente Scherpenzeel op het gebied van belastingen en WOZ. De Rekenkamercommissie heeft onderzoek gedaan naar de uitvoering van deze belastingtaken. Tot en met 2017 verliep de samenwerking goed. In 2019 kwamen diverse problemen in de belastingadministratie naar voren. Het college herkent zich in het geschetste beeld en doet haar voordeel met de uitkomsten van het onderzoek.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Doe mee aan de winactie gft-winactie van ROVA

[Gepubliceerd: 2022-10-21] Scheid jij je afval goed? Dan maak jij kans op mooie prijzen. Doe mee met de winactie van ROVA! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een speciaal container-label aan jouw gft-container te hangen op de dag dat je container wordt geleegd.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg herdenkt vergeldingsactie van 16 oktober 1942

[Gepubliceerd: 2022-10-17] Afgelopen zondag werden de 3 gijzelaars en 12 verzetsstrijders herdacht die op 16 oktober 1942 in Woudenberg werden omgebracht. Genodigden en belangstellenden verzamelden zich rondom het monument in het bos van Den Treek-Henschoten. Met elkaar werd stilgestaan bij de slachtoffers die werden omgebracht als vergelding voor verzet en sabotage in Oost-Nederland.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Doe Mee met het openbaar vervoer!

[Gepubliceerd: 2022-10-12] Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een informatiebijeenkomst in Woudenberg. Door de dias en de vele voorbeelden is een wereld voor me open gegaan! Ik weet nu hoe ik het maken van een treinreis moet aanpakken Mia, 73 jaar.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg herdenkt op zondag 16 oktober gijzelaars en verzetsstrijders

[Gepubliceerd: 2022-10-10] Op zondag 16 oktober bent u van harte welkom bij de herdenking van gijzelaars en verzetsstrijders. Ieder jaar op deze dag herdenken we in Woudenberg de drie gijzelaars en twaalf verzetsstrijders die in het bos van Den Treek-Henschoten, vlakbij de Pyramide van Austerlitz, werden gedood tijdens de Tweede Wereldoorlog. Burgemeester Jansen legt namens het gemeentebestuur een krans bij het monument. Deze plek en deze herdenking doet ons beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en daarom staan we op 16 oktober stil bij wat zich bijna tachtig jaar geleden in Woudenberg afspeelde.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wauw!denberg 10 t/m 15 oktober

[Gepubliceerd: 2022-10-07] Van maandag 10 t/m zaterdag 15 oktober 2022 is WAUW!denberg met voor alle leeftijden activiteiten rond het thema Energie(k). Het thema energie is o.a. door de hoge energieprijzen actueler dan ooit. Woudenbergers worden geÔnformeerd over en geÔnspireerd door praktische duurzaamheidsonderwerpen dichtbij huis. Op verschillende gebieden nemen we je mee en adviseren we hoe jij energie kunt besparen. Tijdens de WAUW-week kom je erachter dat duurzaam leven niet alleen kan zorgen voor een lagere energierekening, maar ook heel inspirerend kan zijn. En dat iedereen een energieke Wauw!denberger kan worden!
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg ondertekent convenant voor duurzame woningbouw

[Gepubliceerd: 2022-10-04] Om nieuwe woningen op een duurzame en toekomstbestendige manier te kunnen bouwen, hebben de provincie Utrecht en de Metropoolregio (MRA) een convenant voor duurzame woningbouw opgesteld. In het convenant staan ambitieuze afspraken opgesteld die er voor zorgen dat woningen sneller, goedkoper en duurzamer kunnen worden gebouwd. Het convenant werd ondertekend door meer dan 75 organisaties, waaronder ook de gemeente Woudenberg.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Inspraak ontwerp afwegingskader zon en wind

[Gepubliceerd: 2022-09-26] De gemeente Woudenberg heeft een ontwerp afwegingskader grootschalige opwek door middel van zon en wind opgesteld. Ter voorbereiding daarvan hebben in het najaar van 2021 een aantal samenwerksessies plaatsgevonden. Het concept afwegingskader is hierop gebaseerd maar kent een ander detailniveau dan de eerder gesprekken.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Begroting 2023 positief, maar niet zorgeloos

[Gepubliceerd: 2022-09-23] Een bedrag van zon 98.000 euro in de plus prijkt onderaan de begroting van 2023 die het college onlangs presenteerde. Ondanks de positieve begroting, sluit het college de ogen niet voor de toekomst. Doordat de rijksbijdrage aan de gemeentelijke financiŽn met een flink bedrag wordt verhoogd en de voortvarende aanpak van de bezuinigingen, is het college erin geslaagd de raad een concept begroting te presenteren die voor het jaar 2023 sluitend is.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wil jij weten hoeveel verkeer er dagelijks door jouw straat komt?

[Gepubliceerd: 2022-09-19] Wil je weten hoeveel fietsers, voetgangers, autos en zwaardere voertuigen er dagelijks door jouw straat rijden? Of autos zich wel aan de snelheid houden? Of ervaar je bepaalde verkeerssituaties waar je graag meer inzicht in krijgt? Laat het via jouw raam tellen met Telraam, dit kastje telt automatisch het verkeer en zo krijg jij, maar ook wij, meer inzicht in het verkeer.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs maandag 19 september van start

[Gepubliceerd: 2022-09-19] Vanaf maandag 19 september start de proef Gratis OV voor 66 plus in provincie Utrecht. Mensen boven de 66 met een laag inkomen, komen vanaf dan in aanmerking voor het Gratis OV abonnement. Met dit abonnement is het mogelijk om in de gehele provincie Utrecht gratis gebruik te maken van de bus, tram, buurtbus en flex diensten van U-OV en Syntus Utrecht. Reizigers kunnen doordeweeks na 09.00 uur reizen en in het weekend en op feestdagen de hele dag.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente organiseert geen crisisnoodopvang voor vluchtelingen

[Gepubliceerd: 2022-09-15] Gemeente Woudenberg hoeft voor nu geen crisis-noodopvang te organiseren, was recent de boodschap van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) aan burgemeester Jansen. Op basis van recente ervaringen van de VRU, de combinatie van de kleinschaligheid van het eventuele aanbod, de grote inzet van de gemeente voor de opvang van OekraÔense vluchtelingen en de beperkte grootte van de ambtelijke organisatie en daarmee de relatief grote personele investering die de VRU moet leveren om de opvang te kunnen realiseren, is door de VRU aangegeven dat de gemeente Woudenberg voor nu geen crisisnoodopvang hoeft te organiseren.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Erop-uit-weken in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2022-09-14] Het aantal mensen met cognitieve problemen en dementie zal de komende jaren flink gaan toenemen. Allerlei onderzoeken hebben aangetoond hoe belangrijk het is dat mensen met dementie zo normaal als mogelijk een daginvulling hebben. Dit kan als vrijwilliger, maar ook in de vertrouwde omgeving van kerk of verenigings- en andere ontmoetingsactiviteiten. Tijdens de Erop-uit-weken van 14 september tot en met 2 oktober stellen allerlei organisaties in Woudenberg de deur open voor de actieve oudere. Ontdek een nieuwe hobby of maak nieuwe vrienden.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente Woudenberg inventariseert mogelijkheid crisisnoodopvang

[Gepubliceerd: 2022-09-07] Gemeente Woudenberg inventariseert de mogelijkheid voor crisisnoodopvang. Ondanks dat onze gemeenschap al veel OekraÔense vluchtelingen opvangt en de gemeentelijke organisatie daar ook veel inspanning op verricht, is de situatie in Ter Apel inmiddels schrijnend. De Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft gemeenten opgeroepen om gezamenlijk 450 plekken beschikbaar te stellen en de gemeente onderzoekt de mogelijkheden. Daarom heeft de gemeente een verkennend gesprek met stichting ABC, de eigenaar van sporthal De Camp, aldus burgmeester Jansen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Start onderzoek naar impact corona op gezondheid volwassenen en ouderen

[Gepubliceerd: 2022-09-06] Hoe gaat het met de inwoners van GGD regio Utrecht na 2,5 jaar corona? De coronacrisis heeft ieders leven beÔnvloed. GGD regio Utrecht brengt daarom met een extra meting de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart. Dit doet de GGD in samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGDen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wijzigingen in de woonruimteverdeelregels: introductie behoud van inschrijfduur

[Gepubliceerd: 2022-07-04] Met ingang van 1 juli 2022 zijn er een paar veranderingen bij de verdeling van woningen in de regio Eemvallei. Wat verandert er? Er zijn vier belangrijke veranderingen. Woningzoekenden raken niet meer alle inschrijftijd kwijt als ze een woning accepteren. De leeftijdsgrenzen voor jongeren- en seniorenwoningen worden gelijkgetrokken. Voorwaarden aan de huishoudgrootte worden gelijkgetrokken. Alle gemeenten die woningen verloten doen dat voor maximaal 20% van het woningaanbod.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Bijeenkomst jaarwisseling 6 juli 2022

[Gepubliceerd: 2022-06-21] In Woudenberg bouwen we met vertrouwen en werken we samen aan oplossingen. En daarom doe ik een beroep op u. Veiligheid is belangrijk. Ook voor het verloop van de jaarwisseling, deze moet voor iedereen veilig en prettig zijn. Geweldpleging, vernieling en overmatige overlast zijn daarbij onaanvaardbaar.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wandel mee en/of doneer voor de sponsorloop!

[Gepubliceerd: 2022-06-20] Vandaag is het Wereldvluchtelingendag. We staan stil bij het lot van vluchtelingen wereldwijd. Woudenberg is een gastvrije gemeente. Behalve de vluchtelingen uit OekraÔne zijn er uit veel meer landen vluchtelingen die een veilig heenkomen zoeken of hebben gevonden in Nederland. Ook in Woudenberg. We doen er alles aan hen een veilig en fijn thuis te bieden.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Onderscheidingen tijdens afscheid wethouders

[Gepubliceerd: 2022-06-03] Wethouders Anita Vlam, Marleen Treep en Pieter de Kruif zijn tijdens hun afscheid op vrijdag 3 juni door burgemeester Jansen onderscheiden voor hun bijzondere inzet voor de gemeente Woudenberg.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Meet & Greet voor werkgevers en OekraÔense vluchtelingen

[Gepubliceerd: 2022-06-01] De gemeente Woudenberg en het WerkgeversServicepunt organiseren op vrijdag 10 juni een Meet & Greet waarbij werkgevers kennis kunnen maken met OekraÔense vluchtelingen die aan het werk willen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Legemaat van Elst ontvangt predicaat Hofleverancier

[Gepubliceerd: 2022-05-20] Legemaat van Elst, al vele jaren een begrip in Woudenberg en vanaf vandaag officieel Hofleverancier. In het jaar 2021 behaalde het bedrijf haar honderd jarig bestaan en kreeg daarbij de mogelijkheid om een aanvraag te doen voor het predicaat Hofleverancier. Vanmiddag overhandigde burgemeester Jansen het predicaat aan dit Woudenbergse bedrijf.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuwe wethouders geÔnstalleerd

[Gepubliceerd: 2022-05-19] Woudenberg heeft een nieuw college! Vanavond werden drie nieuwe wethouders geÔnstalleerd: Henk-Jan Molenaar (SGP), Moniek De Graaf (PvdA/Groenlinks) en Daphne de Kruif (CDA).
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Coalitieakkoord getekend

[Gepubliceerd: 2022-05-16] Coalitiepartners SGP, PvdA/GroenLinks en CDA zijn eruit. Vandaag tijdens een persbijeenkomst in de Raadzaal van het gemeentehuis werd het coalitieakkoord gepresenteerd, getekend en symbolisch overhandigd aan burgemeester Jansen. De partijen hebben overeenstemming bereikt over de inhoud van het coalitieakkoord. Op donderdag 19 mei vindt tijdens de gemeenteraad het debat plaats over het coalitieakkoord en worden de nieuwe wethouders en een aantal nieuwe raadsleden geÔnstalleerd.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Herdenking 4 mei 2022

[Gepubliceerd: 2022-05-02] Het is bijna 4 mei 2022. De vlag gaat halfstok en straks staan we weer schouder aan schouder bij het oorlogsmonument om een eerbetoon te brengen aan hen die vielen voor onze vrede en vrijheid. We kunnen dit jaar weer samen herdenken en donderdag, op Bevrijdingsdag, samen onze vrijheid vieren.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Twee lintjes uitgereikt in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2022-04-26] Dinsdag 26 april regende het weer lintjes in Nederland. Ook in Woudenberg was het feest. Burgemeester Jansen mocht twee inwoners van Woudenberg verrassen met een Koninklijke Onderscheiding. Onder toeziend oog van hun familie, vrienden en genodigden namen zij de onderscheiding in ontvangst.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Vervoersverbod i.v.m. vogelgriep

[Gepubliceerd: 2022-04-15] In Barneveld (provincie Gelderland) is op een pluimveebedrijf met legkippen vogelgriep H5 vastgesteld. Om verspreiding van het virus te voorkomen worden de circa 34.000 kippen op het besmette bedrijf geruimd. In de 1 kilometerzone rondom het besmette bedrijf liggen nog zeven andere pluimveebedrijven. Deze bedrijven worden uit voorzorg geruimd om verspreiding naar de omliggende bedrijven te voorkomen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Een burgemeester met Flair!

[Gepubliceerd: 2022-04-12] Onlangs is burgemeester Magda Jansen geÔnterviewd door het magazine Flair. 'Ze is de jongste burgemeester van Nederland: Magda Jansen is 34 en staat aan het roer van de Utrechtse gemeente Woudenberg. En dat is niet toevallig. Ik weet dat ik carriŤretechnisch snel ga, gezien mijn leeftijd. Maar het gaat precies in het tempo dat ik prettig vind.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuwe gemeenteraad geÔnstalleerd

[Gepubliceerd: 2022-03-30] Op woensdag 30 maart zijn de gekozen leden van de gemeenteraad tijdens een raadsvergadering in hotel Schimmel officieel geÔnstalleerd door burgemeester Jansen. Alle raadsleden legden een eed of de verklaring en belofte af.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

SGP, PvdA-GL en CDA een kansrijke combinatie

[Gepubliceerd: 2022-03-30] Woensdag 30 maart presenteerde informateur Dirk van der Borg het rapport met zijn bevindingen. In dit rapport is een mogelijke samenwerking gepresenteerd tussen SGP, PvdA-GL en CDA. De informateur geeft advies dat deze fracties kunnen beginnen met onderhandelingen over een coalitieakkoord en de vorming van een nieuw college. Tijdens de bijeenkomst is door de fracties aangekondigd dat zij het advies opvolgen. Dit betekent dat de onderhandelingen op korte termijn starten.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Afscheid oude Raad en installatie nieuwe Raad

[Gepubliceerd: 2022-03-29] Op dinsdag 29 maart nemen wij tijdens een raadsvergadering afscheid van de huidige gemeenteraad en op woensdag 30 maart vindt tijdens een raadsvergadering de installatie van de nieuwe gemeenteraad plaats.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Afscheid gemeenteraad en uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

[Gepubliceerd: 2022-03-29] Dinsdagavond vond tijdens een bijzondere raadsvergadering in Schimmel 1885 het afscheid plaats van de leden van de gemeenteraad. Burgemeester Jansen opende de avond en bedankte de leden voor hun grote inzet voor Woudenberg in de afgelopen vier jaar. De vertrekkende gemeenteraadsleden werden door de burgemeester persoonlijk toegesproken. Vertrekkende raadsleden Jan Mulder (SGP) en Marco van de Hoef (GBW) werden beiden Koninklijk onderscheiden. Zij maakten meer dan twaalf jaar deel uit van de gemeenteraad en kregen de Koninklijke Onderscheiding opgespeld door burgemeester Jansen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg heeft lokaal gestemd

[Gepubliceerd: 2022-03-17] WOUDENBERG De stemmen zijn geteld en de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in Woudenberg is bekend. In totaal heeft 67,9% van de inwoners hun stem uitgebracht. Het was een nek aan nek race tussen SGP en GWB. SGP behaalde 1921 van de stemmen en GBW 1894. De SGP komt daarmee op een gelijk aantal zetels met de GBW.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg huisvest vluchtelingen op Vakantiepark De Heigraaf

[Gepubliceerd: 2022-03-15] Het college van burgemeester en wethouders heeft vandaag een eerste aanbod gedaan bij de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) voor de opvang van vluchtelingen op Vakantiepark de Heigraaf. Met dit aanbod geeft de gemeente gehoor aan de oproep van het kabinet richting de 25 veiligheidsregios in Nederland om per regio met spoed 2000 opvangplekken voor langdurige opvang beschikbaar te stellen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente en Omnia Wonen nemen kijkje bij Opstapwoningen in Nijkerk

[Gepubliceerd: 2022-03-09] Woensdag 9 maart hebben de gemeente en Omnia Wonen een kijkje genomen bij 49 Opstapwoningen in Spoorkamp II in Nijkerk. In dit project heeft modulair bouwer Barli 25 gestapelde woningen gerealiseerd. Dit zijn vergelijkbare woningen die de bouwer onder de naam Klein Maar Fijn Wonen in Woudenberg gaat realiseren.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Hulp aan vluchtelingen uit OekraÔne

[Gepubliceerd: 2022-03-08] Woudenberg bereidt zich voor op de komst van vluchtelingen uit de OekraÔne. Op dit moment zijn nog geen locaties gevonden. Voor het organiseren van mogelijke opvangplekken werken we samen met kerkelijke organisaties en het Utrechtse OekraÔne netwerk. We onderzoeken locaties als hotels en andere gebouwen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Kom op 19 maart 2022 ook in actie voor een schone straat

[Gepubliceerd: 2022-03-08] Op zaterdag 19 maart 2022 is het weer Landelijke Opschoondag. Op deze dag houdt heel Nederland een grote voorjaarsschoonmaak van straten, pleinen en buurten. Iedereen gaat zo met een mooie, schone straat het voorjaar in. U doet toch ook mee?
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Vluchtelingen OekraÔne

[Gepubliceerd: 2022-03-03] De gemeente is geschokt door de gebeurtenissen in de OekraÔne. De afschuwelijke beelden raken ons allemaal en maken een enorme beweging van solidariteit los. Die solidariteit willen we in goede banen leiden en daarom onderzoeken we, net als andere gemeenten binnen de Provincie Utrecht, naar de mogelijkheden om opvangplekken te realiseren.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Tegemoetkoming wegens controle coronatoegangsbewijs

[Gepubliceerd: 2022-03-03] De coronapandemie is op dit moment in hevigheid gelukkig aan het afnemen. De meeste maatregelen zijn inmiddels afgeschaft. Daar zijn wij blij mee, maar we beseffen tegelijkertijd dat voor u als horeca-ondernemer/sportvereniging/culturele instelling daarmee de crisis nog lang niet achter de rug is.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

STAP Budget per 1 maart 2022

[Gepubliceerd: 2022-02-28] Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal 1.000 per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. U kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding. De subsidie heet STAP, wat staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Lijsttrekkersdebat op 10 maart 2022

[Gepubliceerd: 2022-02-24] Op donderdagavond 10 maart organiseren we een lijsttrekkersdebat in De Camp. Deze avond is toegankelijk voor publiek.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Minder misdrijven in Woudenberg in 2021

[Gepubliceerd: 2022-01-26] In 2021 daalde het aantal misdrijven in Woudenberg met 18 procent. Dit blijkt uit het veiligheidsbeeld van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS) over het jaar 2021. Vergeleken met de ontwikkelingen heel Midden-Nederland scoort Woudenberg daarmee gunstiger dan de rest van de regio. Een opvallende daler in Woudenberg is het aantal woninginbraken dat daalde met 63 procent. Ook het aantal auto-inbraken daalde behoorlijk (van 33 naar 13). Sinds 2018 zijn deze cijfers in Woudenberg niet meer zo laag geweest als nu.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Regisseur Detailhandelsontwikkeling Woudenberg gaat aan de slag

[Gepubliceerd: 2022-01-21] Eind december is de visie op retail Woudenberg door de gemeenteraad vastgesteld. In die visie staan bevindingen en aanbevelingen om te komen tot een vitaal centrum. Het beschrijft de kansen die er liggen maar ook de acties die de gemeente samen met ondernemers en vastgoedpartijen kunnen nemen om die kansen te benutten.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Hoe zit het met de plannen voor het Henschotermeer? Wethouder Vlam reageert

[Gepubliceerd: 2022-01-19] De afgelopen weken is er veel aandacht voor de plannen van Mooi Meer BV. en de YMCA voor het gebied rond het Henschotermeer. Maar hoe zit het nu precies?
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Werkzaamheden Stedin in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2022-01-11] Netbeheerder Stedin continueert het leggen van elektriciteitskabels in Woudenberg. Vanaf februari 2022 wordt een nieuwe verbinding gerealiseerd. De route van de kabel loopt vanaf de Klokhoek (Leusden) via de voormalige Spoordijk richting de Parallelweg (21 t). Hier wordt in een nieuw distributiehuisje de verbinding gesplitst.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Ondanks extra maatregelen opnieuw onrustige jaarwisseling in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2022-01-01] Opnieuw een afschuwelijke en angstige start van het nieuwe jaar voor de bewoners van het centrum, en dan met name de Nieuwe Poort. Het cameratoezicht en de inzet van extra beveiligers weerhield relschoppers er niet van weer herrie te trappen. Politie, BOA en beveiligers werden bekogeld met zwaar vuurwerk en een politieauto en gemeenteauto vernield. Een inwoner die dit probeerde te voorkomen werd door relschoppers ernstig mishandeld. De ME moest uiteindelijk ingezet worden om de relschoppers tot orde te brengen.
Jaar: 2022 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Help mee overvolle papiercontainers en rondzwervend karton te voorkomen

[Gepubliceerd: 2021-12-29] Sinds de winkels hun deuren sloten vanwege de coronamaatregelen zijn we massaal online aan het shoppen geslagen. Voor het verzenden van al deze bestellingen, worden veel kartonnen dozen gebruikt. Daarom delen we graag wat tips waarmee u uw extra afvalkarton nog steeds kwijt kunt in de (verzamel)container voor oud papier. Zo houden we samen de omgeving mooi en schoon.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Cameratoezicht en extra beveiliging tijdens de jaarwisseling

[Gepubliceerd: 2021-12-29] Tijdens de jaarwisseling worden cameras opgehangen op het Poortplein. Ook zijn in de nacht van 31 december op 1 januari extra beveiligers actief in het dorp. Op deze manier willen we er samen met de politie voor zorgen dat de jaarwisseling rustig verloopt, de schade beperkt blijft en de ongeregeldheden van vorig jaar zich niet herhalen.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg weer baas over eigen portemonnee

[Gepubliceerd: 2021-12-24] In de raadsvergadering van donderdag 23 december keurde de gemeenteraad van Woudenberg het tweede herstelplan goed. In dit plan beschrijft het college flinke besparingen om de geldzaken van de gemeente weer op orde te krijgen. Ook de provincie Utrecht keurde het plan goed en dat betekent dat de gemeente vanaf 1 januari weer baas is over haar eigen portemonnee.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Vanaf 5 januari 2022 kunnen gedupeerde ouders van de kinderopvang toeslagaffaire hun private schulden indienen

[Gepubliceerd: 2021-12-23] Gedupeerde ouders/toeslagpartners van de kinderopvang toeslagaffaire waarvan de pauzeknop (moratorium) op 12 februari 2022 eindigt, ontvangen namelijk op 16 december 2021 een brief van de Belastingdienst waarin zij daarover worden geÔnformeerd.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Vuurwerkoverlast? Meld het!

[Gepubliceerd: 2021-12-17] De afgelopen tijd kregen we veel meldingen van overlast door vuurwerk. Om een beter beeld te krijgen van de vuurwerkoverlast in het dorp, hebben wij uw hulp nodig in de vorm van meldingen.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wij zoeken leden voor de bezwaarschriftencommissie!

[Gepubliceerd: 2021-12-16] De onafhankelijke commissie bezwaarschriften adviseert het college van burgemeester en wethouders, de burgemeester en de gemeenteraad over bezwaarschriften. Het horen en adviseren gebeurt door een wisselend samengestelde commissie van twee leden en een voorzitter.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Positieve evaluatie standplaatsen Poortplein

[Gepubliceerd: 2021-12-13] De standplaatshouders op het Poortplein zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Woudenbergers weten de locatie goed te vinden en het aantal vaste bezoekers lijkt zelfs te zijn toegenomen. Een evaluatie die onlangs heeft plaatsgevonden geeft een positief beeld. En dit is voor het college de rede om de opstelling van de standplaatsen definitief te maken. Dat betekent dat de opstelling van de kramen, iedere zaterdag van 08.00 12.30 uur, blijft zoals deze is.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Duncan Ruseler nieuwe gemeentesecretaris Woudenberg

[Gepubliceerd: 2021-12-10] Het college van burgemeester en wethouders van Woudenberg heeft ingestemd met het aanstellen van Duncan Ruseler als nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur. Het college neemt daarmee het advies van de selectiecommissie en de ondernemingsraad over. Hij volgt per 1 maart 2022 Boudewijn Marinussen op.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente Woudenberg, SHOW en Omnia Wonen ondertekenen prestatieafspraken wonen

[Gepubliceerd: 2021-12-07] Woudenberg/Harderwijk - maandag 29 november ondertekenden Omnia Wonen, de Stichting Huurdersbelangen Omnia Wonen (SHOW) en de gemeente Woudenberg samen de prestatieafspraken voor 2022. In deze overeenkomst staan de doelen en prioriteiten op het gebied van sociale huur in Woudenberg voor de komende jaren.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Digitale samenwerksessie dinsdag 14 december: grootschalige opwek duurzame energie

[Gepubliceerd: 2021-12-02] Op dinsdag 14 december a.s. organiseert de gemeente Woudenberg opnieuw een samenwerksessie voor alle inwoners en ondernemers van Woudenberg. Door de coronamaatregelen is deze tweede sessie digitaal. Samen met u willen we de mogelijkheden onderzoeken voor het opwekken van duurzame zon- en windenergie. Doet u mee?
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Opvang minderjarige vluchtelingen in Leusden

[Gepubliceerd: 2021-11-30] De gemeenten Leusden en Woudenberg ondersteunen het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bij de noodopvang van alleenstaande minderjarige vluchtelingen (AMV) in de Internationale School Voor Wijsbegeerte, het ISVW hotel in Leusden. De groep van tussen de 30 en 45 jonge vluchtelingen, van 14 tot en met 17 jaar oud, krijgt vanaf 6 december a.s. onderdak in het bijgebouw van het hotel aan de Dodeweg 8. De opvang is voor de duur van 1 maand.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Online cursus Jouw Heuvelrugtuin' 11 december 2021

[Gepubliceerd: 2021-11-29] Doe mee aan de online cursus Jouw Heuvelrugtuin, een unieke kans voor inwoners van Woudenberg en vooral voor nieuwe bewoners van de wijk Hoevelaar. Schrijf je nu in! De cursus start op 11 december!
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente Woudenberg presenteert sluitende begroting met tweede herstelplan

[Gepubliceerd: 2021-11-29] Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Woudenberg biedt de gemeenteraad op 7 december a.s. een tweede herstelplan met een sluitende begroting aan. Door de forse bezuinigingsopgave die is beschreven in het herstelplan, met als uitgangspunt snoeien, niet uitroeien, is het gelukt om de begroting voor 2022 en verder sluitend te krijgen. Een hele opgave die voor veel veranderingen en pijn zorgt, maar de financiŽle positie van de gemeente wel weer in balans brengt. Tegelijk is de gemeente afhankelijk van de hoogte van de algemene uitkering van het Rijk. En zet zij in de begroting sterk in op het noodzakelijk en binnen de mogelijkheden aanvullen van de reserves.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg presenteert sluitende begroting met tweede herstelplan

[Gepubliceerd: 2021-11-29] Het is de vraag of de gemeente Woudenberg er in slaagt om voor 2022-2025 een sluitende begroting te presenteren. De gemeente staat sinds 1 januari jl. onder financieel toezicht van de provincie. De bezuinigingsopgave op het programma Samenleving, waaronder ook het sociaal domein, is het grootst. Hiervoor zijn belangenvertegenwoordigers, experts en inwoners met elkaar in gesprek gegaan en hebben voorstellen gedaan om de inkomsten en uitgaven in balans te brengen. Dit vraagt om pijnlijke keuzes door de gemeenteraad en er is ook meer geld nodig van het Rijk. Dit laat het college van burgemeester en wethouders in een kaderbrief aan de gemeenteraad weten.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente Woudenberg en de DES nemen rapport Visie op de Retail in ontvangst

[Gepubliceerd: 2021-11-18] Dinsdag 16 november hebben de gemeente Woudenberg en de winkeliersvereniging DES (Door Eendracht Sterk), gezamenlijk het rapport Visie op de Retail officieel in ontvangst genomen. Het bureau Broekhuis Rijs en de Gier (BRDG) heeft eerder de opdracht gekregen om, een Visie op de Retail voor Woudenberg op te stellen. Met als doel om de situatie van de detailhandel in kaart te brengen en te komen tot een aantrekkelijk, toekomstbestendig en toegankelijk Dorpshart.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Magda Jansen voorgedragen als nieuwe burgemeester van Woudenberg

[Gepubliceerd: 2021-11-18] De gemeenteraad heeft op dinsdag 16 november op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten Magda Jansen van Harten voor te dragen als nieuwe burgemeester van Woudenberg. Dit gebeurde tijdens een besloten raadsvergadering. Aansluitend werd in een openbare raadsvergadering de aanbeveling bekend gemaakt.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Jaar van de vrijwilliger

[Gepubliceerd: 2021-11-18] 2021 is uitgeroepen tot het jaar van de vrijwilliger. Om te vieren dat we met elkaar Nederland maken. En om iedereen te inspireren om ook mee te doen! Ook in Woudenberg hebben wij veel vrijwilligers. Zij zetten zich belangeloos in, ieder op zijn eigen manier. Een aantal van hen zetten wij de komende weken in het zonnetje! Lees hieronder de interviews!
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Aankondiging vervangingswerkzaamheden loopbrug over vijver Van Steenbergenlaan

[Gepubliceerd: 2021-11-15] In verband met de vervanging van de brug over de vijver aan de Van Steenbergenlaan in de periode van maandag 22 november t/m vrijdag 26 november kunnen wandelaars tijdelijk geen gebruik maken van de looproute via de brug.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Vaccineren voortaan ook op de locatie aan de Dorpsstraat

[Gepubliceerd: 2021-11-12] Naast testen, start de GGD regio Utrecht op donderdag 18 november ook met vaccineren op de locatie aan de Dorpsstraat 17. Iedere donderdag tussen 12.00 uur en 20.00 uur kun je je hier laten vaccineren tegen corona. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Voordracht nieuwe burgemeester op 16 november

[Gepubliceerd: 2021-11-12] Op dinsdag 16 november wordt bekend wie de gemeenteraad voordraagt als nieuwe burgemeester van Woudenberg. Dit gebeurt tijdens een speciale openbare raadsvergadering, aansluitend aan een besloten vergadering waarin de gemeenteraad stemt over twee kandidaten.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Testlocatie verhuist naar Dorpsstraat 17

[Gepubliceerd: 2021-11-05] Vanaf maandag 8 november kunt u zich laten testen op corona op een nieuwe testlocatie aan de Dorpsstraat 17.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nederland Leest gaat van start

[Gepubliceerd: 2021-10-28] Het is bijna november en dat betekent dat alle bibliotheken van Nederland meedoen aan de jaarlijks terugkerende campagne Nederland Leest waarin heel Nederland hetzelfde boek leest dat gratis is op te halen in de bibliotheek. De campagne duurt heel de maand november. Ook de Bibliotheek Eemland doet dit jaar weer mee.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Samenwerksessie duurzame energieopwekking 26 oktober

[Gepubliceerd: 2021-10-15] Op dinsdag 26 oktober a.s. organiseert de gemeente Woudenberg een samenwerksessie voor alle inwoners en ondernemers van Woudenberg. Samen met u willen we de mogelijkheden onderzoeken voor het opwekken van duurzame zon- en windenergie. Komt u ook?
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Online geboorteaangifte

[Gepubliceerd: 2021-10-15] Kersverse ouders van kinderen die in onze gemeente worden geboren, kunnen vanaf nu online de geboorteaangifte doen. Dat scheelt weer een ritje naar het gemeentehuis!
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Plaatsen bladkorven

[Gepubliceerd: 2021-10-15] Het is herfst. Daarom plaatst de gemeente komende week weer bladkorven op verschillende plaatsen in het dorp. Op het kaartje ziet u waar.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg bereidt zich voor op een duurzame toekomst

[Gepubliceerd: 2021-10-15] Duurzaamheid en het klimaatakkoord gaan vaak over grote oplossingen en veranderingen die de overheid en bedrijven in gang moeten zetten. Maar het gaat ook over alles wat inwoners in eigen huis en woonomgeving kunnen doen. Door energie- en warmtegebruik te besparen worden we minder afhankelijk van olie en gas.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Aantal besmettingen in Woudenberg stijgt

[Gepubliceerd: 2021-10-14] Het coronavirus wint weer terrein. Ook in Woudenberg loopt het aantal besmettingen op. Om te voorkomen er te veel mensen ziek worden en de druk op de zorg te groot, moeten we onze verantwoordelijk nemen. Dat kan er op verschillende manier uitzien.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg herdenkt op zaterdag 16 oktober gijzelaars en verzetsstrijders

[Gepubliceerd: 2021-10-13] Woudenberg herdenkt op zaterdag 16 oktober gijzelaars en verzetsstrijders
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Walk&Talk bijeenkomst over LoopbaanoriŽntatie in de Bibliotheek Woudenberg

[Gepubliceerd: 2021-10-11] Wie op zoek is naar (ander) werk kan daar soms wel wat hulp bij gebruiken. Walk&Talk is een nieuw concept van de Bibliotheek Eemland en is er voor werkzoekenden in Amersfoort en omgeving. Op donderdag 21 oktober is er een gratis Walk&Talk over het thema LoopbaanoriŽntatie in de Bibliotheek Woudenberg.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Samen maken we Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug schoon!

[Gepubliceerd: 2021-10-06] Zwerfafval in de natuur heeft negatieve effecten op planten, dier en mens. Het kan de bodem of het water verontreinigen, trekt ongedierte aan en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Het duurt vaak lang voordat zwerfafval zonder tussenkomst van de mens is afgebroken. Zelfs natuurlijk afval zoals een bananenschil blijft lang bestaan. Daarom maakt gemeente Woudenberg zich samen met Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug sterk voor een afvalvrij Nationaal Park.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Leerwerkloket regio Amersfoort komt naar je toe!

[Gepubliceerd: 2021-10-04] Vanuit het Leerwerkloket geven wij je kosteloos advies en helpen we je waar mogelijk met zoeken naar een leerwerkplek of opleiding waar jij helemaal op je plek bent. Iedereen die vragen heeft over leren en werken is bij ons welkom. Wij zijn er voor jong en ouder, voor mensen met en zonder uitkering, voor mensen met en zonder werk. Voor iedereen dus.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Coronasteun voor vrijwilligersorganisaties

[Gepubliceerd: 2021-09-30] Vrijwilligersorganisaties zijn erg belangrijk voor ons dorp. En helemaal in deze tijd zijn de activiteiten die georganiseerd worden onmisbaar omdat ze bijdragen aan het welzijn van onze inwoners. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders een regeling coronasteun voor vrijwilligersorganisaties ingesteld. Voor 2020 heeft u al een aanvraag kunnen indienen. De regeling wordt nu opengesteld voor aanvragen voor de periode 1-1-2021 tot 1-10-2021.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg en Montfoort blijven onder preventief toezicht

[Gepubliceerd: 2021-09-24] De gemeenten Montfoort en Woudenberg blijven in 2021 onder verscherpt, preventief toezicht van de provincie Utrecht. Deze gemeenten zullen daarom voor bepaalde uitgaven toestemming aan de provincie moeten vragen.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Zilveren Speld voor Rien Geurken

[Gepubliceerd: 2021-09-18] Vrijdag 17 september werd voor de eerste keer dit jaar de Zilveren Speld uitgereikt tijdens de opening van het Longa seizoen in de Camp. Rien Geurken ontving uit handen van burgemeester Yvonne van Mastrigt de Zilveren Speld. Rien, de hoofdtrainer van vereniging Longa, geeft al 40 jaar les. En inmiddels is er sprake van drie generaties die les hebben of gehad hebben bij hem. Daarmee neemt hij een bijzonder plaats in binnen de vereniging en de gemeente Woudenberg. En wie kent Rien nou niet?!
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Weg naar sluitende begroting in 2022 vraagt om ingrijpende keuzes

[Gepubliceerd: 2021-09-17] De afgelopen periode zijn stappen gezet om het huishoudboekje van de gemeente Woudenberg op orde te krijgen. Zo heeft de bezuinigingsdialoog over de kosten in het sociaal domein goede bezuinigingsvoorstellen opgeleverd. Maar er moeten nog ingrijpende keuzes gemaakt worden en de spaarrekening van de gemeente moet omhoog. Tegelijk blijft de gemeente er alles aan doen wat nodig is om ervoor te zorgen dat het in Woudenberg zo prettig mogelijk wonen, werken en leven blijft.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeentemonitor live!

[Gepubliceerd: 2021-09-10] Wij willen dat u fijn kunt wonen en leven in Woudenberg. Dat betekent wonen in een passende en betaalbare woning, in een buurt waar u zich veilig voelt en waar prettig contact is met dorpsgenoten en de gemeente. Bouwt u mee aan Woudenberg en laat u ons weten wat u vindt van het wonen en leven in Woudenberg? Dit kan door een digitale vragenlijst in te vullen. Zo helpt u ons keuzes te maken die beter aansluiten bij uw wensen en behoeften en helpt u bouwen aan een leefbaar en veilig Woudenberg. U maakt bovendien kans op een van de 25 Woudenbergse ganzenborden.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Onderzoek naar koopgedrag van start

[Gepubliceerd: 2021-09-07] De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Gemeenten en provincies zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Welke regels gelden er voor parkeren in Woudenberg?

[Gepubliceerd: 2021-07-30] De zomervakantie is begonnen. Caravans, campers en aanhangwagens zijn in deze tijd van het jaar onderdeel van het straatbeeld. Welke regels zijn er voor het parkeren van caravans op de openbare weg?
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nieuw model Nederlandse identiteitskaart

[Gepubliceerd: 2021-07-20] Vanaf 2 augustus 2021 komt er een nieuw model van de Nederlandse identiteitskaart. Deze ID-kaart heeft 2 vingerafdrukken van de kaarthouder en een QR-code met het burgerservicenummer (BSN).
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Veteranen activiteiten

[Gepubliceerd: 2021-07-20] Veteranendag is achter de rug. Met ook dit jaar een aangepast programma door het coronavirus. Deze dag is voor veel veteranen van grote betekenis. Daarom hopen wij dat Veteranendag volgend jaar weer door kan gaan in de vorm zoals we dit gewend zijn. Ook onze eigen veteranenbijeenkomst met Scherpenzeel en Renswoude werd geannuleerd. Wanneer de geldende coronamaatregelen dit toelaten, hopen wij u dit jaar weer te ontmoeten. Uiteraard ontvangt u hiervoor tegen die tijd een uitnodiging. Hieronder vindt u alvast een aantal activiteiten en ideeŽn.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Minder misdrijven in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2021-07-20] In de eerste helft van 2021 is het aantal misdrijven in Midden-Nederland met 10 procent gedaald vergeleken met vorig jaar. In Woudenberg daalde het aantal misdrijven zelfs met 14 procent. Dit blijkt uit het veiligheidsbeeld van het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie (RVS).
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Digitalisering gemeentenieuws

[Gepubliceerd: 2021-07-06] De informatiepagina van de gemeente Woudenberg in De Woudenberger en Let op Woudenberg wordt gedigitaliseerd. Sinds 1 juli 2021 is de Wet elektronische publicaties (Wep) van kracht en is een bekendmaking van bijvoorbeeld een vergunning of bestemmingsplan alleen nog rechtsgeldig als deze digitaal gepubliceerd wordt. Publiceren in de krant is niet meer nodig.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Maak op tijd een afspraak voor het aanvragen van een identiteitsbewijs

[Gepubliceerd: 2021-06-29] De zomervakantie is in aantocht. Nu het Kabinet de coronamaatregelen stap voor stap versoepelt, is er deze zomer weer meer mogelijk. Ook op vakantie gaan is weer wat gemakkelijker. Verloopt uw identiteitskaart of paspoort binnenkort? Vraag op tijd een nieuwe aan.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Belastingadministratie volledig over naar Veenendaal

[Gepubliceerd: 2021-06-28] De overgang van de belastingadministratie van de gemeente Woudenberg naar de gemeente Veenendaal is volledig en binnen het beschikbare budget afgerond. Hiermee voldoet de gemeente Woudenberg beter aan de eisen op het gebied van digitalisering en wet- en regelgeving. Met de overgang naar Veenendaal is de eerdere samenwerking tussen Woudenberg en Scherpenzeel volledig afgerond.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Coronavaccinatie Keuzehulp biedt hulp bij vragen en twijfels

[Gepubliceerd: 2021-06-21] Vaccineren of niet? Voor de meeste mensen is het antwoord op deze vraag duidelijk. Zij laten zich vaccineren of hebben redenen om dit juist niet te doen. Wij willen je graag zo goed mogelijk informeren om een eigen keuze te maken. Heb je nog vragen of twijfels, dan helpt de Keuzehulp je bij het maken van een keuze.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Nederland zet grote stap: bijna alles kan op anderhalve meter

[Gepubliceerd: 2021-06-18] Het aantal coronabesmettingen is snel gedaald en steeds meer mensen zijn gevaccineerd. Op 26 juni zetten we stap 4 van het openingsplan en gaat alles open op 1,5 meter afstand. Met coronatoegangsbewijzen is meer mogelijk.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Coronakredietregelingen voor bedrijven verlengd tot 31 december 2021

[Gepubliceerd: 2021-06-18] De coronamaatregelen worden stap voor stap versoepeld. Na een moeilijke tijd is er meer perspectief voor getroffen bedrijven. Langzaam starten zij hun activiteiten weer op. Om ondernemers hierbij te helpen, verlengt het Rijk de coronakredietregelingen tot 31 december 2021.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

GGD opent vaccinatielocatie in Woudenberg

[Gepubliceerd: 2021-06-16] De GGD regio Utrecht (GGDrU) opent op donderdag 8 juli een vaccinatielocatie in de gemeente Woudenberg. Doel is om het vaccineren tegen corona op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners aan te bieden. Bij het zoeken naar geschikte locaties in de regio Utrecht, is de locatie De Camp in Woudenberg uitgekozen. De testlocatie in De Camp blijft ook open.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Hulp en advies voor ondernemers met geldproblemen

[Gepubliceerd: 2021-06-14] Gemeente Woudenberg ondersteunt lokale ondernemers die geldproblemen hebben met extra dienstverlening op financieel gebied. Ondernemers kunnen bij het Geldloket Amersfoort terecht voor gratis financieel advies. Menzing & Partners helpt Woudenbergse ondernemers bij schulden.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Mogelijke oorzaak vliegenoverlast gevonden

[Gepubliceerd: 2021-06-11] Afgelopen weken kregen wij veel meldingen van overlast door vliegen in Woudenberg. Dit probleem speelt al een aantal jaar. Helaas is de oorzaak nog altijd niet gevonden. We begrijpen dat deze vliegenoverlast enorm vervelend is voor de inwoners en ondernemers die ermee te maken hebben. Juist in deze tijd waarin we lekker buiten willen zitten en eten. In dit bericht leest u wat wij doen om de oorzaak van dit probleem te vinden en waar u overlast kunt melden.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Quick Scan Provinciale Democratie

[Gepubliceerd: 2021-06-07] Wat vindt u van de manier waarop in onze provincie besluiten worden genomen en uitgevoerd? Is dat duidelijk? Vindt u dat u voldoende kunt meedenken, meebeslissen of zelfs meewerken als u dat wilt? Om hier meer zicht op te krijgen, heeft de provincie besloten om de Quick Scan Provinciale Democratie (QSPD) in te zetten.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Online bijeenkomst 14 juni 2021: Hoe stappen we over op duurzame warmte in Woudenberg?

[Gepubliceerd: 2021-06-02] Op 14 juni organiseren we een 2e online bijeenkomst over de zogenaamde Transitievisie Warmte (TVW). Deze visie geeft de stappen weer hoe we in Woudenberg over kunnen stappen op duurzame warmte. Welke wijken zijn het meest kansrijk? Per wijk laat de visie zien welke warmteoptie het meest geschikt is. Daarnaast geeft de TVW richting voor de wijken die later aan de beurt zijn. Een aardgasvrij Woudenberg is niet van vandaag op morgen geregeld. Dit gaat stap voor stap.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Hoevelaar krijgt elektrische deelautos

[Gepubliceerd: 2021-05-31] Nieuwe woonwijk Hoevelaar krijgt elektrische deelautos. De gemeente en Samen Slim Rijden Zeist hebben hun krachten gebundeld om het gebruik van deelautos mogelijk te maken en te stimuleren. De schaarse openbare ruimte moeten we goed gebruiken en veilig houden. Het gebruik van deelautos biedt niet alleen een mooie oplossing voor een beter milieu en een financieel voordeel. Het levert ook een bijdrage aan het verminderen van de parkeerdruk in woonwijken.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Live uitzending | Afscheid burgemeester Titia Cnossen

[Gepubliceerd: 2021-05-27] Maandag 31 mei neemt Titia Cnossen officieel afscheid als burgemeester van Woudenberg tijdens een speciale digitale raadsvergadering.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente en Omnia Wonen metselen mee voor bouw sociale huurwoningen Hoevelaar

[Gepubliceerd: 2021-05-21] Woensdag 19 mei werd er een feestelijke handeling verricht door Wethouder Marleen Treep en MT-lid van woningcorporatie Omnia Wonen, Jantine Clasie. Zij metselden mee voor de bouw van 25 nieuwe sociale huurwoningen in de nieuwbouwwijk Hoevelaar in Woudenberg.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Yvonne van Mastrigt per 1 juni waarnemend burgemeester Woudenberg

[Gepubliceerd: 2021-05-18] De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht, mr. J.H. Oosters, benoemt met ingang van 1 juni 2021 mevrouw mr. Y.P. (Yvonne) van Mastrigt tot waarnemend burgemeester van de gemeente Woudenberg. Zij zal op dinsdagochtend 1 juni door de commissaris worden beŽdigd op het Huis voor de provincie in Utrecht. De burgemeestersvacature in Woudenberg is ontstaan door het aanstaande vertrek van burgemeester Titia Cnossen. Zij stopt na ruim negen jaar burgemeester van Woudenberg te zijn geweest. Om te komen tot de benoeming van de waarnemer heeft de commissaris van de Koning vooraf overleg gevoerd met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Woudenberg.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Bestrijding eikenprocessierups

[Gepubliceerd: 2021-05-15] In de maanden mei t/m augustus is de eikenprocessierups weer actief. De afgelopen jaren waren warm en leidde tot een explosie van het aantal rupsen. De haartjes van deze rups kunnen gezondheidsklachten, zoals jeuk, huiduitslag of irritaties aan ogen of luchtwegen veroorzaken. Daarom laat de gemeente op veel plekken de rups preventief bestrijden. Ziet u de eikenprocessierups in een boom in de openbare ruimte? Maak melding via de gemeente of in Fixi.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente stimuleert fietsgebruik

[Gepubliceerd: 2021-05-10] Woudenberg is een echt fietsdorp: fietsen is gezond, duurzaam en goedkoop. Daarom stimuleert de gemeente Woudenberg inwoners om te fietsen. Je ziet en geniet meer op de fiets en wordt bewuster van het mooie groen in de omgeving. Nu het voorjaar is gestart, is de behoefte om naar buiten te gaan extra groot.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Thuis herdenken en stilstaan bij onze vrijheid

[Gepubliceerd: 2021-05-04] 4 mei 2021 Morgen vieren we vrijheid en die is alleen op waarde te schatten door stil te staan bij het grote offer dat gebracht werd voor die vrijheid. Stil staan is je verdiepen in de levens van de Woudenbergers en nabestaanden die tot op de dag van vandaag getekend zijn door de dood van een geliefde.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

CoŲperatie De Kleine Schans verhuist naar het Cultuurhuis

[Gepubliceerd: 2021-05-03] CoŲperatie De Kleine Schans verhuist per eind 2021 naar het Cultuurhuis aan de Dorpsstraat 40 in Woudenberg. De Rabobank heeft de huur van hun huidige kantoor in het Cultuurhuis opgezegd omdat zij hun dienstverlening in Woudenberg op een andere manier gaan invullen. CoŲperatie De Kleine Schans heeft samen met de gemeente Woudenberg bekeken of de locatie in het Cultuurhuis een passende huisvesting is. Dit blijkt geschikt en sterker nog dit zorgt ervoor dat de coŲperatie straks nog dichter bij de inwoners van Woudenberg staat en haar dienstverlening hier goed kan uitvoeren. Het kantoor borgt ook een goede huisvesting voor de medewerkers.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente haalt subsidies binnen voor jeugdactiviteiten

[Gepubliceerd: 2021-04-30] Gemeente Woudenberg wil meer doen voor jongeren in deze lastige coronatijd. Ook wil ze jongeren de kans geven om hun talenten te laten ontwikkelen. De gemeente kreeg deze maand subsidie toegekend vanuit het actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd (MDT) van de Rijksoverheid. Vorig jaar heeft de gemeente samen met Jeugd-Punt al twee keer succesvol subsidie aangevraagd vanuit het programma Jeugd aan Zet, ook onderdeel van MDT.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Resultaat Woudenbergse bezuinigingsdialoog naar gemeenteraad

[Gepubliceerd: 2021-04-29] Donderdag 29 april wordt het witboek van de Woudenbergse bezuinigingsdialoog aangeboden aan de gemeenteraad. In het witboek staan voorstellen die tot en met 2024 een miljoen euro aan bezuinigingen kunnen opleveren. Er zijn ook verschillende ideeŽn met daarbij de oproep van de dialooggroep om deze verder uit te werken. De definitieve besluitvorming over het witboek wordt betrokken bij de kaderbrief en vindt plaats op 1 juli.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)

[Gepubliceerd: 2021-04-19] Heeft u door de coronacrisis flink minder inkomen? En kunt u hierdoor uw woonkosten niet meer betalen? Denk dan aan huur of hypotheek of de kosten van bijvoorbeeld gas, water licht? Dan kan de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) u misschien helpen. U kunt maximaal zes maanden TONK krijgen. U kunt TONK aanvragen via CoŲperatie De Kleine Schans.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Wethouder Vlam bij start verkeersexamen basisschoolleerlingen

[Gepubliceerd: 2021-04-07] Woensdag 7 april 2021 vond het praktisch verkeersexamen plaats voor basisschoolleerlingen in Woudenberg. Verkeerswethouder Anita Vlam was erbij aanwezig. Het verkeersexamen wordt elk jaar georganiseerd door de basisscholen in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland. Dit jaar deden 180 leerlingen op de fiets mee aan het examen. Ze zijn vandaag allemaal geslaagd.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Burgemeester Woudenberg stopt

[Gepubliceerd: 2021-03-26] Burgemeester Titia Cnossen stopt per 1 juni 2021 na ruim negen jaar bij de gemeente Woudenberg. Zij heeft Zijne Majesteit de Koning gevraagd haar op 1 juni 2021 ontslag te verlenen uit het ambt van burgemeester van gemeente Woudenberg.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeentesecretaris Simone van der Marck kondigt vertrek aan

[Gepubliceerd: 2021-03-04] Gemeentesecretaris Simone van der Marck vertrekt eind april bij gemeente Woudenberg. Per 1 mei 2021 start zij als directeur domein sociaal bij Meerinzicht. Van der Marck werkt 21 jaar bij gemeente Woudenberg en is sinds 2009 algemeen directeur en eerste adviseur van het college van burgemeester en wethouders.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Terugwinnaars succesvol: 88 procent van het pmd goed gescheiden

[Gepubliceerd: 2021-03-02] Een echte Terugwinnaar maakt van afval weer grondstof.' Dat is de kern van de aanpak #Terugwinnaars, waar de gemeente Woudenberg in juni 2020 samen met ROVA mee is begonnen. De aanpak is succesvol te noemen. Ruim 88% van de gecontroleerde pmd-containers bevat nu goed gescheiden pmd en dus waardevolle grondstof voor nieuwe producten. Wethouder Pieter de Kruif: Daarmee zijn de inwoners van Woudenberg echte Terugwinnaars. De afgelopen periode hebben we aandacht besteed aan het goed scheiden van afval en grondstoffen en hier hebben de inwoners goed gehoor aan gegeven.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Week van de Afvalhelden!

[Gepubliceerd: 2021-02-25] De Week van de AfvalHelden is dť week waarin medewerkers uit de afvalbranche centraal staan. Medewerkers uit deze branche zijn essentieel voor het draaiende houden van de Nederlandse samenleving. Begin 2020 werd dit extra duidelijk, toen de coronacrisis het dagelijks leven in Nederland op zijn kop zette.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Coronasteun voor vrijwilligersorganisaties

[Gepubliceerd: 2021-02-08] Vrijwilligersorganisaties zijn erg belangrijk voor ons dorp. En helemaal in deze tijd zijn de activiteiten die zij organiseren onmisbaar omdat ze bijdragen aan het welzijn van de inwoners van Woudenberg. Zowel op het gebied van ontspanning als de sociale binding en het tegengaan van eenzaamheid. Vrijwilligersorganisaties die aantoonbaar minder inkomsten hebben door de maatregelen en hierdoor geen activiteiten meer kunnen organiseren en in de financiŽle problemen komen, kunnen een aanvraag doen voor financiŽle steun.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Ondersteuningsverklaring afleggen

[Gepubliceerd: 2021-01-15] Een partij of groepering die mee wil doen aan de verkiezingen heeft een ondersteuningsverklaring nodig. Een ondersteuningsverklaring is een schriftelijke verklaring van een kiesgerechtigde die deelname van een partij aan een verkiezing ondersteunt. Deze verklaring onderteken je bij de gemeente. Dit kan 4 januari tot en met 1 februari 2021.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Burgemeester Cnossen blikt terug op de jaarwisseling

[Gepubliceerd: 2021-01-01] Trots op alle inwoners die een gezellige Oudjaarsavond vierden en zich aan de maatregelen hielden. De incidenten bij de Nieuwe Poort zijn beschamend en een slecht visitekaartje voor het dorp.
Jaar: 2021 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Krachtig signaal door niet- sluitende begroting leidt tot verscherpt financieel toezicht voor gemeente Woudenberg

[Gepubliceerd: 2020-12-17] De meerjarenbegroting van de gemeente Woudenberg laat voor de komende jaren een tekort zien van 899.000, dat kan oplopen tot 949.000. Wethouder Anita Vlam (financiŽn): Gemeente Woudenberg presenteert een uiterst realistische begroting. Wij willen hiermee een krachtig signaal afgeven richting provincie en Rijk dat de financiŽle problematiek bij gemeenten groot is. De afgelopen jaren is al fors bezuinigd. Desondanks blijft er een gat over van minimaal 899.000. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er geen zicht is op structureel meer geld vanuit het Rijk om de alsmaar stijgende zorgkosten van de gemeente te bekostigen.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente Woudenberg zet zich in voor helder taalgebruik

[Gepubliceerd: 2020-12-15] Wethouder Marleen Treep ondertekende op maandag 14 december 2020 de landelijke Direct Duidelijk-deal namens de gemeente Woudenberg De gemeente spreekt hiermee af dat medewerkers duidelijke(re) taal gebruiken in al hun communicatie met inwoners, ondernemers en organisatie. De gemeente zet de komende tijd stappen om dit voor elkaar te krijgen. De laatste jaren werd hier al op ingezet. Bijvoorbeeld door de website te vernieuwen en toegankelijker te maken. Maar er is altijd ruimte voor verbetering.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Belastingadministratie bijgewerkt: Samenwerking met gemeente Veenendaal start op 1 januari 2021

[Gepubliceerd: 2020-12-14] Vanaf 1 januari 2021 voert de gemeente Veenendaal de taken op het gebied van belastingen/WOZ en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) uit voor de gemeente Woudenberg. Wethouders Anita Vlam (Woudenberg) en Marco Verloop (Veenendaal) bekrachtigden dit op maandag 14 december met een digitale ondertekening van de gemaakte afspraken.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Standplaatsen verhuizen naar het Poortplein

[Gepubliceerd: 2020-12-14] Vanaf 9 januari verhuizen alle standplaatshouders van de oude, vertrouwde locatie op het Julianaplein naar het Poortplein. Voortaan kunt u op zaterdagochtend van 08.00 tot 12.30 uur op deze plek uw wekelijkse inkopen doen. Dit kan bij de kramen met brood, groente en fruit, noten, kaas, poelierswaar en bloemen.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Afvalkalender 2021

[Gepubliceerd: 2020-12-14] Ook in 2021 komt ROVA weer langs in uw gemeente om uw containers voor afval en grondstoffen te legen. De inzameldagen voor 2021 zijn bekend. U vindt de inzameldagen voor uw adres in de ROVA-app of op www.rova.nl/inzamelkalender.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Weten waar uw huis warmte lekt? Meld u aan voor digitale energiecafť op 18 december

[Gepubliceerd: 2020-12-11] De eerste vijf warmtescans in Woudenberg zijn een feit. Ook weten waar je huis warmte lekt? Laat je informeren tijdens het maandelijkse Energiecafť, digitaal op vrijdag 18 december om 14:00. Deelnemers kunnen direct een gratis persoonlijke warmtescan aanvragen en ontvangen achteraf een duurzame goodiebag. Meld je aan door te mailen naar info@energie-in-woudenberg.nl en je krijgt een link toegezonden. Ook andere vragen over energie en warmte kun je hier gewoon stellen. Het energiecafť wordt georganiseerd door de energiecoaches van Stichting Duurzaam Woudenberg, samen met de gemeente Woudenberg en de Rabobank.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Ruimere openingstijden Coronatestlocatie De Camp

[Gepubliceerd: 2020-12-11] Om te zorgen voor korte wachttijden bij kleinere testlocaties, is GGD Regio Utrecht gestart met een pilot waarbij de openingstijden van deze testlocaties worden verruimd. Dit geldt ook voor de testlocatie in Woudenberg. Vanaf 10 december is de teststraat in De Camp van maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Volg de uitzending 'Kansen en mogelijkheden voor het bedrijventerrein' op donderdag 10 december

[Gepubliceerd: 2020-12-09] Op donderdag 10 december zenden wij een video uit over de ontwikkelingen en kansen op het bedrijventerrein Parallelweg. Met de verhuizing van Welkoop naar de Spoorzone, ontstaat er een kans om de nieuwe invulling van deze locatie te combineren met een verkenning van mogelijkheden voor het gebied erachter. Ook komen de duurzaamheidsopgaven aan bod in deze video.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente Woudenberg staat carbidschieten toe op Oudjaarsdag

[Gepubliceerd: 2020-12-08] In Woudenberg mag carbidschieten tijdens de jaarwisseling. De gemeente staat het toe op Oudjaarsdag van 10.00 uur tot zonsondergang. Maar alleen buiten de bebouwde kom en onder strikte voorwaarden.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Statement van het college van B&W over motie 'definitie sociale huur'

[Gepubliceerd: 2020-09-30] In de vergadering van de gemeenteraad vorige week donderdag 24 september is de motie Aanpassen definitie sociale huur Gemeente Woudenberg besproken en aangenomen. In dit bericht vertellen wij u wat een motie inhoudt en wat het college nu gaat doen.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Verduurzaam je bedrijf

[Gepubliceerd: 2020-09-29] We werken samen aan een energieneutrale provincie in 2040. Bedrijven spelen een belangrijke rol bij energiebesparing en het opwekken van duurzame energie. Daarom biedt de provincie Utrecht vanuit haar programma Energietransitie ondersteuning aan voor het verduurzamen van bedrijven. Ook bedrijven uit Woudenberg kunnen aanspraak maken op hulp van de provincie.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Een afspraak maken bij de gemeente kost geen geld

[Gepubliceerd: 2020-09-04] Wilt u een afspraak maken bij de gemeente voor bijvoorbeeld het aanvragen van uw paspoort, rijbewijs of een ander product bij loket Burgerzaken? Dit kost geen geld. We horen de laatste tijd steeds vaker dat inwoners gebruik maken van de diensten van een commerciŽle partij die tegen betaling een afspraak voor u regelt bij de gemeente. Ook al lijkt het betrouwbaar: trap hier niet in. U hoeft nooit te betalen voor het maken van een afspraak bij de gemeente.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Er veilig op uit in de provincie Utrecht? Bekijk de drukte monitor!

[Gepubliceerd: 2020-08-17] Wilt u er veilig op uit in de provincie Utrecht? Op druktemonitorutrecht.nl ziet u op welke plekken het druk of rustig is!
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Perspectief ondernemers na 1 oktober

[Gepubliceerd: 2020-07-28] De financiŽle ondersteuning vanuit de Tozo 2 loopt af op 1 oktober. Steeds meer ondernemers gaan inmiddels weer aan de slag. Maar de kans is reŽel dat ook na Tozo 2 niet alle ondernemers in staat zijn om hun bedrijf (volledig) uit te oefenen.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Gemeente Woudenberg lost meldingen openbare ruimte op met de Fixi app en website

[Gepubliceerd: 2020-07-22] Vanaf 21 juli werkt gemeente Woudenberg met Fixi. Dit betekent voor u dat het eenvoudiger wordt om een melding te maken over de openbare ruimte. De website van Fixi is geÔntegreerd in onze gemeentewebsite en de Fixi app is beschikbaar in de Appstore en Google Playstore.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Kansen voor schone energie in de regio Amersfoort in kaart gebracht | Laat weten wat u ervan vindt!

[Gepubliceerd: 2020-07-21] Nederland wil in 2030 voor de helft op duurzame energie draaien. Dit staat in het klimaatakkoord van het kabinet. Om dit te bereiken is Nederland verdeelt in een aantal regios die allemaal nadenken over de vraag hoe en waar we in 2030 grootschalig zon- en windenergie opwekken. Het antwoord op deze vraag werkt iedere regio uit in een Regionale Energiestrategie (RES). Woudenberg doet dit samen met gemeenten en andere partijen uit de Regio Amersfoort. In september neemt de gemeenteraad van Woudenberg een eerste besluit over de toekomst van onze energievoorziening. Maar voor het zover is wil de gemeente graag weten wat u van de concept RES vinden.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Terugkoppeling bijeenkomsten 'Veilig in uw buurt'

[Gepubliceerd: 2020-07-07] Eind vorig jaar organiseren wij in iedere buurt bijeenkomsten om samen met u na te denken over de veiligheid en leefbaarheid in uw straat of buurt. Tijdens deze bijeenkomsten verzamelden we met elkaar ideeŽn en actiepunten om uw buurt nog veiliger en leefbaarder te maken. Inmiddels hebben alle deelnemers die dit destijds hebben aangegeven een terugkoppeling ontvangen. Geen terugkoppeling ontvangen over uw buurt? Download dan het impressieverslag!
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Geef inbrekers en vandalen geen kans

[Gepubliceerd: 2020-06-27] De zomervakantie ziet er dit jaar voor u misschien anders uit dan anders. Maar wat niet verandert is het belang om uw huis veilig achter te laten als u langere tijd weg bent. Met goede sloten, gesloten deuren en ramen en voldoende verlichting bijvoorbeeld. En vraagt u ook iemand een oogje in het zeil te houden als u er niet bent? Inbrekers en vandalen slaan namelijk juist in de zomerperiode hun slag. Ook in Woudenberg. De laatste weken kreeg de politie alweer meer meldingen over (poging tot) inbraken. Ook kwam er een aantal meldingen binnen over ingegooide ruiten.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Woudenberg krijgt begroting niet meer rond

[Gepubliceerd: 2020-06-11] Gemeente Woudenberg krijgt de begroting niet meer rond. Wij zijn er als gemeente om onze inwoners, ondernemers en organisaties te helpen en ondersteunen als dat nodig is. Dat lukt niet als de totale kosten niet in de pas lopen met de taken waarvoor de gemeente verantwoordelijk is en het geld dat de gemeente hiervoor beschikbaar heeft. Gelijktijdig staan we voor de opgave om de economie en de samenleving weer op te bouwen tijdens en na de coronacrisis. De gemeente voorziet dat zij de komende fors tijd meer moet uitgeven dan er binnenkomt. Bezuinigingen zijn dan ook onvermijdelijk om de inkomsten en uitgaven weer in balans te brengen. Ook is er meer geld nodig van het Rijk. Dit laat het college van burgemeester en wethouders in een kaderbrief aan de gemeenteraad weten.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Bescherm uzelf tegen WhatsAppfraude

[Gepubliceerd: 2020-04-28] De politie ziet een stijging in het aantal aangiftes van WhatsAppfraude. Criminelen doen zich voor als een vriend of familielid en vragen u via een WhatsApp-bericht om geld over te maken. Wat kunt u doen om uzelf hier tegen te beschermen?
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Preventieve bestrijding eikenprocessierups

[Gepubliceerd: 2020-04-24] Op veel plekken in de gemeente laten we de eikenprocessierups preventief bestrijden. Dit gebeurt door bomen te bespuiten met een biologisch middel. Hierdoor voorkomen we dat de rupsen zich ontwikkelen. De werkzaamheden worden uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en starten medio mei. Dit hangt wel van het weer af. Ook moet het blad aan de bomen genoeg ontwikkeld zijn. De werkzaamheden vinden vooral in de avonduren plaats.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Burenirritaties tijdens coronavirus? Buurtbemiddeling geeft tips!

[Gepubliceerd: 2020-04-17] Door de maatregelen rond het coronavirus zijn veel mensen, jong en oud, meer thuis dan anders. Er kunnen daardoor extra veel irritaties tussen buren ontstaan. Aanbellen bij de buren is in deze tijd niet altijd een verstandige optie. Wat nu? Buurtbemiddeling heeft 5 tips.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Digitale inspraak op de Regionale Energie Strategie van de Regio Amersfoort

[Gepubliceerd: 2020-04-03] De Regio Amersfoort (waar Woudenberg ook bij hoort) wil in 2030 0,5 TWH aan duurzame energie opwekken in de regio. Dit staat in de concept Regionale Energiestrategie (RES). Eind mei nemen de gemeenteraden, provinciale staten en het dagelijks bestuur van het waterschap een besluit over de Regionale Energie Strategie. Voor het zover is, willen we graag iedereen de mogelijkheid geven om een reactie te geven op de Regionale Energie Strategie. Via digitale inspraak is het vanaf nu mogelijk uw zorgen, kansen of aandachtspunten te delen. Dit kan van 1 tot en met 30 april.
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier

Kansen voor schone energie in de Regio Amersfoort in kaart gebracht

[Gepubliceerd: 2020-03-27] Heel Nederland gaat aan de slag met het opwekken van schone energie. De Regio Amersfoort zet lokaal en regionaal stappen om een duurzame regio te worden. Naast de regionale ambitie om tot 2030 de CO2-uitstoot met 49% te verminderen, is samen met onder andere natuur- en milieuorganisaties, agrariŽrs, ondernemers, landgoedeigenaren, woningcorporaties en lokale duurzaamheidsorganisaties gewerkt aan de Concept Regionale Energie Strategie (RES).
Jaar: 2020 Documenten: 1
Downloads: 📄 Volledig dossier